Як зміцнити імунітет: Медик дав прості і ефективні поради

Імунна система - це перша лінія захисту організму від хвороботворних агентів, таких як віруси, бактерії та грибки. Імунітет їх знешкоджує та запобігає проникненню в клітини, а також бореться із захворюваннями, які спричиняють зміни в організмі, як неконтрольований ріст клітин, передають Патріоти України.

Тренер з особистого розвитку Люк Коутіньо розповів про кілька простих способів зміцнити імунітет. Особливо важливо дотримуватись їх в період застуд та під час пандемії коронавірусу.

П'ять основних порад, які допоможуть зміцнити імунну систему:

Харчуйтесь повноцінно та збалансовано. Включіть до раціону якнайбільше сезонних фруктів та овочів, також не забувайте про бобові, цільні злаки, горіхи та насіння.

Регулярно займайтеся спортом. Фізичні вправи допомагають покращити здоров'я, контролювати вагу та зміцнити імунітет. Але пам'ятайте - потрібно залишатись активними протягом всього дня. Дихальні вправи, присідання, підйом по сходах замість використання ліфта, вправи на розтяжку - все це може вам допомогти.

Здоровий сон. За словами Коутіньо, важлива не стільки кількість сну, як його якість. Тому лягайте спати в прокидайтесь в один і той самий час і постарайтесь не вживати кофеїн після 16.00. Подбайте про те, щоб обстановка у вашій спальні заспокоювала та допомагала розслабитись. Випийте перед сном напій, який може покращити ваш сон, як ромашковий чай чи молоко з куркумою.

Контролюйте рівень стресу. Надмірний стрес може порушити ваш сон, травлення, імунну функцію, а також призвести до збільшення ваги. Ви можете спробувати дихальні вправи, прогулянки на природі, прослуховування музики, та будь-яку іншу діяльність, яка допомагає вам заспокоїтись та розслабитись.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...