"Якби ці 30-40 людей казали, що це недобре": Військовий медик обурився поведінкою родичів і друзів ухилянтів

Капітан медичної служби, ординатор евакуаційного відділення медичної роти 10 окремої гірсько-штурмової бригади (ОГШБР) "Едельвейс" Олег Токарчук різко висловився стосовно оточення ухилянтів в Україні. Про це відомо з його коментаря в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

"Мене трохи розчаровують знайомі, які намагаються зараз втекти за кордон. Цей процес був перманентний від початку повномасштабної (війни, — ред.), але мене дуже вразило, коли ці речі почали відбуватися після початку дискусій про певну хвилю мобілізації в країні", — розповів Токарчук.

Медик навів приклад, що чоловік втік за кордон через страх мобілізації. Однак замість втечі у той час, поки воїни "в окопах гинули й мерзли", він міг навчатись та підготуватись до служби.

"Ні, ти в цей час розважався, бізнес мав, відпочивав. А тільки запахло мобілізацією, ти взяв і здриснув за кордон, витративши на це певні кошти", — підкреслив капітан медслужби.

З його слів, зрозуміло, що учасників схем для ухилянтів потрібно карати. Водночас військового обурює, що близькі, рідні, друзі та партнери по бізнесу ухилянтів толерують такі вчинки. Замість засудження та критики втікачі чують "молодець Вася, пришлеш фотку з Парижа".

"Якби ці 30-40 людей казали, що це недобре, може, і Вася не втік би за кордон. І мене це досить сильно розчаровує. Тут лишаються батьки, іноді діти. Те, що він не усвідомлює, що їх нікому буде захищати, це одне. Але й вони всі не усвідомлюють, що якщо Вася поїхав, їх нікому буде захищати", — пояснив Токарчук.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...