Якби влада України не скасувала карантин, захворюваність на коронавірус упала б до нуля до середини червня, - соціолог

Директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто заявив, що до середини червня щоденний приріст нових випадків зараження коронавірусом в Україні міг би впасти до нуля або одиничних випадків, якби у травні влада не послабила карантин. Коментар Паніотто розміщено на сайті КМІС, передають Патріоти України.

"Якби карантин продовжився, то кількість захворювань на день впала би до нуля чи поодиноких випадків до 10–15 червня. Але після запровадження урядом першої фази послаблення карантину 11 травня реальна кількість підтверджених діагнозів пішла вгору, і зараз небезпека захворіти майже вдвічі вища, ніж під час суворого карантину. До того ж цей показник зростає", – підкреслив він.

За словами Паніотто, дані опитування КМІС свідчать, що "в середньому українці виходять на вулицю 10 разів на тиждень". "Сукупно з недотриманням норм безпечної поведінки на вулиці і в транспорті це й спричиняє нову хвилю зростання захворювань. Частково зростання може бути пояснене збільшенням кількості тестувань, але лише частково, бо кількість тестувань не збільшується за експонентою", – зазначив він.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Перший випадок коронавірусної інфекції в Україні підтвердили 3 березня, із 12 березня у країні ввели карантин. З 11 травня уряд почав скасовувати суворі обмеження, а 22 травня було введено так званий адаптивний карантин: регіональна влада дістала право послаблювати обмежувальні заходи поліпшення епідемічної ситуації.

З кінця травня – початку червня в Україні відбувається різкий стрибок виявлених за добу випадків COVID-19. З 11 червня добовий приріст не опускався нижче за 648 випадків, а 26 червня досяг абсолютного максимуму з початку епідемії – протягом доби діагноз підтвердили у 1109 осіб.

Станом на 27 червня у країні підтверджено понад 42 тис. випадків інфікування (11 травня, у день ослаблення карантину, хворих було майже втричі менше – 15,6 тис.), 18,7 тис. пацієнтів одужали, 1110 – померли.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...