Яке їхало, таке і здибало: Російська подружка екснардепа, звинуваченого у корупції, пропагувала у Києві "рускій мір"

У Києві викрили росіянку, яка пропагувала "рускій мір". Про це повідомляють Київська міська прокуратура, управління СБУ в Києві та області, столична поліція.

За даними слідства, 48-ми річна громадянка Росії мешкала у Києві і має довготермінову посвідку на постійне проживання в Україні.

Встановлено, що при спілкуванні по телефону зі знайомим жінка підтримувала дії держави-агресора у проведенні агресивної війни проти України.

Також у категоричній формі висловлювала свою позицію, в якій містилось заперечення та виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України.

Зловмисниця розповсюджувала фейкові антиукраїнські новини, критикувала діючу владу, закликала до змін територіальних меж України та глорифікувала військових РФ.

Вказаний факт був виявлений у ході документування іншого злочину, пов’язаного з одержанням неправомірної вигоди колишнім народним депутатом України (за даними УП, йдеться про Артура Білоуса (був нардепом ІІІ скликання Верховної Ради від "Народно-демократичної партії"). Підозрювана виявилася його знайомою.

Обвинувальний акт відносно колишнього народного обранця у вересні 2022 року був скерований до суду, а матеріали щодо жінки - виділені в окреме кримінальне провадження.

Висновок судово-лінгвістичної експертизи підтвердив, що у висловленнях підозрюваної містяться заперечення та виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої в 2014 році.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...

50 років просував "руській мір" в Києві: Режисер-зрадник отримав посаду у Москві

неділя, 19 травень 2024, 2:35

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, став викладачем в Російському інституті театрального мист...