Яке місце в квартирі найбезпечніше у разі обстрілу і як працює правило двох стін - роз'яснення

Держава-терорист Росія продовжує обстрілювати мирне населення України дронами та ракетами. Найчастіше ціллю російських терористів є цивільні об'єкти та навіть житлові будинки, передають Патріоти України.

Тому питання безпечних укриттів та правил поведінки під час обстрілів залишається вкрай актуальним. OBOZREVATEL з'ясував, яке місце у квартирі найбезпечніше у разі обстрілу та як працює правило двох стін.

Безумовно, найбезпечнішими місцями під час ракетно-дронових атак є герметичні укриття, протирадіаційні та спеціальні укриття – бомбосховища. Також сховатися від ворожих атак можна на станціях метро та спорудах котлованного типу. До таких належать паркінги, підземні торгові центри, гаражі та автостоянки.

Підвали будинків також можуть служити як укриття, проте придатність таких споруд визначають органи виконавчої влади у кожному окремому випадку. Тому рятувальники й рекомендують спускатися у підвали під час повітряної тривоги лише в тому разі, якщо вони визначені місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування як спеціальні місця для укриття від обстрілів.

Однак бувають випадки, коли шлях до бомбосховища займає тривалий час або якщо йдеться про артилерійський обстріл, коли людина має лічені секунди, щоб врятуватися, ховатися доводиться у власному житлі.

Багато українців, напевно, чули про правило двох стін. Його принцип полягає у тому, щоб убезпечитися під час обстрілів від уламків. У такому разі необхідно вибирати кімнату, коридор або передпокій, в яких немає вікон і від вулиці вас відокремлюють щонайменше дві стіни.

Також укриттям може виступати санвузол, адже найчастіше він розташований у квартирі так, що від вулиці його відокремлюють 2-3 стіни. Проте й у такому разі необхідно врахувати деякі деталі. Варто звернути увагу на наявність дзеркал або кахельної плитки, які під час сильного вибуху можуть розлетітися на дрібні уламки та завдати шкоди людині.

Однак основне правило під час війни – в жодному разі не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та у разі виникнення небезпеки перебувати в укритті чи іншому безпечному місці.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...