Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України.

Про це розповіла народна депутатка від "Європейської солідарності", членкиня Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Ірина Фріз в інтерв'ю Radio NV. За її словами, якщо військовозобов'язаний прийшов у ТЦК за повісткою, отримав направлення на ВЛК, але не пройшов комісію, пропонується кримінальна відповідальність строком від трьох до п’яти років.

Також, як повідомила депутатка, збільшено адміністративні штрафи. "Планка піднята в сотні разів. Якщо це було 500 гривень, то зараз вже буде за неявку за повісткою від 8500 гривень. Щодо подальших адміністративних штрафів, вони вже можуть доходити до десятків тисяч, залежно від категорії людей", – розповіла вона.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Виїзд за кордон під час війни: Чи має на нього право заброньована особа

вівторок, 30 квітень 2024, 0:27

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. У цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Але деякі з них мають право на відстрочку. У тому числі ті, хто має бронь від призову, передають Патрі...