Які категорії засуджених в Україні хочуть мобілізувати - роз’яснення Мін'юсту

В Україні розглядають мобілізацію різних категорій засуджених - зокрема, це стосується громадян з довічним позбавленням волі. Про це в коментарі "Суспільному" заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передають Патріоти України.

За словами заступниці міністра, зараз в Україні 26 тис осіб, які отримали довічний термін, а їхні характеристики, моральний стан, стан здоров'я та бажання воювати відрізняються.

«Ми передусім бачимо перевагу у тих, хто мотивований. А вже по-друге, шукаємо юридичні конструкції, юридичні можливості звільняти таких людей, щоб вони допомагали відбивати агресію», – уточнила вона. Висоцька додала, що уряд насамперед розглядає можливість мобілізації тих засуджених, яких уже звільнили.

«Тому в проєкті закону, який зараз розглядається про мобілізацію, ми передбачаємо саме таку можливість – надати людям, які мають судимість, тобто вільним, які вже відбули покарання, жодних претензій у країни до них з юридичного погляду немає, щоб цей статус не заважав їм насамперед», – розповіла вона.

Заступниця міністра додала, що влада допускає варіант, щоб ув'язнені або люди з судимістю виконували допоміжні завдання у війні.

До слова, міністр юстиції Денис Малюська раніше заявляв, що рішення щодо мобілізації тої чи іншої людини з судимістю має ухвалювати не вона, а Територіальні центри комплектування та соцпідтримки, які займаються комплектування армії.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...