Які країни Європи найбільш і найменш корумповані - інфографіка

За оцінками експертів, найменш корумпованою країною у світі є Данія, а найбільші проблеми із корупцією зафіксовані в Угорщині. Про це йдеться у звіті Transparency International, пише euronews, передають Патріоти України.

Transparency International розглядала 180 країн за сприйнятим рівнем корупції в державному секторі за шкалою від нуля (висока корумпованість) до 100 (дуже чиста).

Найменш корумповані країни у світі:

  • Данія (90)
  • Фінляндія (87)
  • Нова Зеландія (82)

Найбільші проблеми із корупцією мають:

  • Румунія (46)
  • Болгарія (45)
  • Угорщина (42)

Незважаючи на хороші позиції в загальному списку, кілька високопоставлених демократій – Швеція (82), Нідерланди (79), Ісландія (72) і Сполучене Королівство (71), зафіксували свої найнижчі результати з 2012 року. Зазначається, що країни повинні підвищити стандарти та запровадити власні правила для активізації зусиль проти корупції, захистивши систему правосуддя від втручання та створивши захист для впливових груп інтересів у політиці.

Хто покращив показник

Шість країн значно покращили свій показник з 2012 року: Чехія (57), Естонія (76), Греція (49), Латвія (60), Італія (56) та Ірландія (77). З 2015 року показники значно знизилися у Австрії (71), Люксембургу (78), Швеції (82) і Великої Британії (71). Греція отримала дуже низький бал у списку 2023 року через слабку незалежність судової системи.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...