Які пільги мають військовослужбовці в Україні - перелік

Учасники бойових дій (УБД) та особи, прирівняні до них, а також члени їхніх сімей мають право на пільги від держави. Про це пише видання «На пенсії».

Крім медичних, земельно-житлових та комунальних пільг, для УБД передбачені також наступні.

  • Безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування у сільській місцевості, а також залізничним та водним транспортом приміського сполучення.
  • Також безкоштовний проїзд раз на два роки міжміським залізничним, водним, повітряним або автомобільним транспортом або проїзд один раз на рік (у дві сторони) зазначеними видами транспорту зі знижкою 50%.
  • Право на дострокову пенсію за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками — 50 років і за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків і не менше 20 років для жінок.
  • Додаткові фінансові пільги щодо сплати податків, зборів, мит та інших платежів до бюджету відповідно до податкового та митного законодавства.
  • Пенсії або щомісячне довічне грошове утримання або соцдопомога, що виплачується замість пенсії, підвищуються у розмірі 25 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
  • Щороку до 24 серпня виплачується одноразова грошова допомога.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...