Старий Новий рік в Україні відзначають з 13 на 14 січня. Це особливе свято, яке має свої традиції. Меню на Старий Новий рік відрізняється від інших свят. Традицією 13 січня було готувати вареники з сюрпризом, передають Патріоти України
На старий Новий рік потрібно обов'язково приготувати кілька страв. Вони принесуть в будинок достаток, удачу та благополуччя.
Старий Новий рік був прекрасним приводом накрити щедрий стіл і запросити в будинок гостей. Вірили, чим більше у вашому домі збереться людей, тим багатшим буде рік.
Щедру кутю готують 13 січня на Щедрий вечір. Готувати кутю можна з будь-якої крупи, але заправляти тільки вершковим маслом, вершками або молоком.
Вам потрібно:
Рис добре промити під проточною водою, відварити до готовності та остудити.
Мак пропарити та слідом подрібнити.
Арахісову пасту змішати з молоком та залити рис.
Вийде трохи золотистого кольору Щедра кутя.
Далі заправити кутю з рису маков, горіхами та цукатами.
Все перемішати та подавати до столу. Можна додати цукор за смаком.
Перед Старим Новий роком 2023 відзначають свято Маланки та Василя. Обов'язково потрібно було приготувати смачні страви зі свинини. Тому що Василь в народі вважався покровителем свиней.
Вам потрібно:
М'ясо можна вибирати будь-яке. Головне, щоб шматочок був цільним та без прожилок.
Зробити з одного боку невеликі надрізи, накрити м'ясо харчовою плівкою і відбити.
Посолити ітапоперчити за смаком свинину, натерти часником.
Гриби порізати тонкими пластинками, сир натерти.
Викласти в серединку начинку, акуратно згорнути, та рулет зав'язати кулінарною ниткою.
Рулет зі свинини можна обсмажити з двох сторін на сковороді гриль.
Можна також відразу випікати. Духовку розігріти до 200 градусів, перекласти рулет в рукав та запекти 20 хвилин.
Далі рукав розрізати, щоб скоринка вийшла золотистою, зменшити до 180 градусів духовку та випікати ще 30 хвилин.
Далі накрити м'ясний рулет на Старий Новий рік фольгою та випікати ще 15-20 хвилин. Перевіряйте, щоб рулет не став сухим.
Традиційний напій подавали в самому кінці свята. Готувати його слід із сухофруктів з додаванням чорносливу.
Вам потрібно:
Сухофрукти всі добре промити та залити холодною водою на 5 хвилин.
У невелику каструлю перекласти сухофрукти на узвар, залити водою і прокип'ятити.
Далі додати 2 столові ложки цукру, проварити ще 5 хвилин.
Потім додати чорнослив та варити 10 хвилин.
В самому кінці додати мед, добре все перемішати та залишити під кришкою настоятися.
Якщо і переїздити кудись жити, так це до країни, з високим індексом щастя. Одним з найвищих таких показників у світі може похвалитись Швейцарія, і зараз країна пропонує вигідні умови переміщення, передають Патріоти України. Як пише видання Express, шве...
В Україні суттєво здешевшала морква. Насьогодні виробники відвантажують її по 15-23 грн/кг, що в середньому на 21% дешевше, ніж тижнем раніше. Основна причина – сезонне збільшення пропозиції на тлі досить стриманого попиту. Відповідно, незабаром ціни н...