Які тварини пасуться на асфальті: Поліції заборонили зупиняти водіїв для "профілактики"

Патрульні отримали чіткий перелік підстав для зупинки водіїв.

Співробітникам патрульної поліції України заборонили зупиняти водіїв без причини для «проведення профілактичних заходів». Норму про це виключили з раніше прийнятого законопроекту №2695. Про це пише портал Avtoblog, інформують Патріоти України.
Норма передбачала внесення нових пунктів до статті 35 закону «Про Нацполіцію». Так, в Законі повинна була з'явитися додаткова підстава для зупинки. Згідно цій підставі, поліція могла б зупиняти будь-який автомобіль з потоку і проводити профілактичні заходи. Наприклад, перевірити водія на тверезість.

«Дорожній адвокат» повідомив, що на засіданні профільного парламентського комітету України ухвалили рішення вище згадану норму скасувати. Таким чином, патрульні отримали чіткий перелік підстав для зупинки водіїв.

«Поліція не отримала права зупиняти всі підряд машини, коли заманеться. Зупинити водіїв можна тільки по конкретним підставам, які передбачає стаття 35 «Про Національну поліцію», - пише «Дорожній адвокат».

Повістки будуть вручати на роботі? Які зміни тепер діять для військовозобов’язаних

неділя, 19 травень 2024, 8:24

Від 18 травня набув чинності закон про посилення мобілізації. Роботодавець має забезпечуватися своєчасне прибуття працівників до ТЦК. Про це пише видання "Телеграф". До 18 травня керівники підприємств мали вести військовий облік і забезпечувати "своєча...

Названо умову, за якої повістка буде вважатись врученою навіть без підпису військовозобов’язаного

неділя, 19 травень 2024, 8:15

У зв'язку з тим, що в суботу, 18 травня, набув сили новий закон про мобілізацію, в Кабміні затвердили Порядок проведення призову громадян на військову службу, який регулює по-новому порядок вручення повісток. Адже не секрет, що раніше багато справ не п...