Якісь "кари єгипетські": На Волині течуть криваві ріки, екологи б'ють на сполох (відео)

Населенню загрожують епідемії

Володимир-Волинська птахофабрика у Волинській області заливає відходами кривавого виробництва навколишні терени. Річку червоного кольору зняли на відео місцеві жителі, поскаржившись, що нечистоти забруднюють підземні води, а це загрожує хворобами, повідомляють Патріоти України з посиланням на "5 канал".

За словами місцевих, відходи виробництва курятини на поля фільтрації підприємство скидало завжди, але смердючу криваву рідину вони побачили вперше.

"На нашу думку, це кров текла, адже речовина бурого кольору, крім того, там було видно пташині відходи – лапки, тельбухи, пір'я", – розповів житель Володимир-Волинського Тарас Сватко.

"За півкілометра каскад маленьких озер, які потрапляють у лісове озеро, а далі це все потрапляє, мабуть, у річку Лугу, яка впадає в Буг – і далі в Європу так іде", – пояснив Володимир Рейтерович.

Після оприлюднення відео птахофабрика почала зводити паркан, а канал, яким стікають відходи, заклали дошками. Звинувачення в забрудненні навколишнього середовища на підприємстві відкидають.

"Це не відходи з крові, це технічна вода. Її забарвлення пояснюється тим, що під час омивання тушок незначна кількість іде. Але разом із тим є низка фільтрів, які стоять на тому шляху, поки вода підійде сюди", – переконує представник птахофабрики Дар'я Піддубецька.

Рідина з полів фільтрації від попадання в ґрунт, як стверджують у компанії, стримує бетонний фундамент.

"Це технологія. Ще є шар піску, який служить природним фільтром. І вся ця конструкція виключає потрапляння будь-якої речовини у відкритий ґрунт", – заявив представник птахофабрики Михайло Чуб.

У прокуратурі Волинської області за фактом можливого забруднення земель почали кримінальне провадження, Держекоінспекція призначила низку експертиз.

Якщо органи контролю виявлять забруднення, птахофабриці загрожує штраф. Два роки тому її вже карали грошима за неналежне ставлення до навколишнього середовища.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...