Якось не дуже переконливо: Затриманий в Одесі Гринкевич розповів, чому поїхав з Києва після оголошення у розшук

Підозрюваний в участі у злочинній організації та шахрайстві з товарами для ЗСУ, син львівського бізнесмена Роман Гринкевич під час обрання запобіжного заходу у понеділок, 22 січня, заявив, що не переховувався від слідства і не знав, що його розшукують. Про це він сказав журналістам у заді суду, передають Патріоти України.

Гринкевич розповів, що кілька днів тому поїхав з Києва до Одеси у справах, однак не знав, що його оголосили в розшук, зокрема через відсутність телефону.

«У мене було вилучено більше як чотири телефони. Телефони також вилучили у моєї мами, сестри та навіть більше скажу — у моєї похресниці. Тобто зв’язку у мене не було», — заявив він журналістам.

Про власний розшук Гринкевич-молодший нібито дізнався 20 січня, після чого, за його словами, планував повернутися до столиці.

Він також сказав, що не намагався перетнути кордон, як кажуть у ДБР. Також Гринкевич стверджує, що не бачив підозри від правоохоронців. Гринкевич вважає, що справа проти його сім'ї - це «потужне замовлення», проте він не уточнив ймовірних замовників.

"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...