"Якщо пораненого різко перенести в тепло, отримаємо смерть": ЗСУ зустрічають зиму в окопах (відео)

Бійці ЗСУ готуються до чергової зими на передовій, медикам, які рятують поранених, доводиться самостійно налагоджувати опалення. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За словами українських захисників, у холодну пору року важче вести бойові дії. На додачу до цього правила війни змінилися.

"У нас усе крило, де ми, по суті, працюємо, опалюється від котла. Топимо дровами піч, і тепло по трубах розходиться по всьому приміщенню. Комфортна температура [в операційній] має бути вищою за звичайну кімнатну, це має бути 28-30 градусів мінімум", — розповів Осмак, військовий медик.

За його словами, в таких умовах усі пацієнти надходять із гіпотермією, тому медики мають дотримуватися певної зональності.

"Якщо ми його різко з холоду перенесемо в тепло, ми отримаємо смерть", — пояснив він. За словами військовослужбовця з позивним Беня, в зимових умовах складніше дістатися до бойової позиції та виїхати після.

"У холодну пору року складніше вести штурмові дії. Плюс зараз змінилися правила війни: зараз уже немає таких колон, до яких залучаються танки, БМП — у них немає сенсу. Ти не встиг виїхати, як тебе вже виявили — і противник підіймає все, що в нього є, щоб знищити танк", — пояснив український захисник із позивним Продюсер.

"Це вже не перша моя зима, — пояснив боєць Шмелик, — я пам'ятаю, яка зима була минулого року. Перший виїзд — і я замерз, як цуцик. Коли я приїхав зі зміни, то вдягнув на себе все, що можна було: три пари штанів, купу курток, усе, що було. Після цього я вже і по дві пари шкарпеток одягав".

За словами бійця, увесь одяг стирається за 3-4 місяці, і доводиться купувати своє. Або ходити в тому, в чому є.

"Тому й витрачаємо свої гроші, як би не говорили, що ми багато заробляємо. Але хочеться себе і свою сім'ю забезпечити", — пояснив військовий.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...