"Якщо пораненого різко перенести в тепло, отримаємо смерть": ЗСУ зустрічають зиму в окопах (відео)

Бійці ЗСУ готуються до чергової зими на передовій, медикам, які рятують поранених, доводиться самостійно налагоджувати опалення. Про це повідомляє "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

За словами українських захисників, у холодну пору року важче вести бойові дії. На додачу до цього правила війни змінилися.

"У нас усе крило, де ми, по суті, працюємо, опалюється від котла. Топимо дровами піч, і тепло по трубах розходиться по всьому приміщенню. Комфортна температура [в операційній] має бути вищою за звичайну кімнатну, це має бути 28-30 градусів мінімум", — розповів Осмак, військовий медик.

За його словами, в таких умовах усі пацієнти надходять із гіпотермією, тому медики мають дотримуватися певної зональності.

"Якщо ми його різко з холоду перенесемо в тепло, ми отримаємо смерть", — пояснив він. За словами військовослужбовця з позивним Беня, в зимових умовах складніше дістатися до бойової позиції та виїхати після.

"У холодну пору року складніше вести штурмові дії. Плюс зараз змінилися правила війни: зараз уже немає таких колон, до яких залучаються танки, БМП — у них немає сенсу. Ти не встиг виїхати, як тебе вже виявили — і противник підіймає все, що в нього є, щоб знищити танк", — пояснив український захисник із позивним Продюсер.

"Це вже не перша моя зима, — пояснив боєць Шмелик, — я пам'ятаю, яка зима була минулого року. Перший виїзд — і я замерз, як цуцик. Коли я приїхав зі зміни, то вдягнув на себе все, що можна було: три пари штанів, купу курток, усе, що було. Після цього я вже і по дві пари шкарпеток одягав".

За словами бійця, увесь одяг стирається за 3-4 місяці, і доводиться купувати своє. Або ходити в тому, в чому є.

"Тому й витрачаємо свої гроші, як би не говорили, що ми багато заробляємо. Але хочеться себе і свою сім'ю забезпечити", — пояснив військовий.

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...