"Якщо просто відходити, то будемо відходити до Ужгорода": Військовий розповів про критичні бої під Авдіївкою (відео)

Руїни Авдіївки

Боєць ЗСУ сподівається, що за місяць ситуація під Авдіївкою покращиться. Визнав, що у січні ворог скинув на місто близько 600 керованих авіабомб.

Оборона Авдіївки почалась у лютому 2022 року і бійці ЗСУ й досі, у лютому 2024 року, тримають позиції. Ситуація на сьогодні критична, але й весь період захисту цього населеного пункту не був простим. Про бої під Авдіївкою у Донецькій області військовослужбовець Сергій Волков розповів у інтерв'ю порталу "РБК-Україна".

Волков відзначив, що Авдіївка — це "точка нестабільності", яка турбує російських загарбників, тому вони хотіли б перенести її подалі. При цьому може виникнути думка щодо можливості відступу ЗСУ. Якщо це допустити, то ЗС РФ, завдяки своїй підступності, зможуть далеко відкинути Сили оборони.

"Росіян хочуть винести цю точку як можна далі. Є така думка, що там можна якось просто відійти. Ну, якщо просто відходити, то ми будемо відходити до Ужгорода".

Ситуація під Авдіївкою часто змінюється, — пролунало у ефірі. Підрозділам ЗС РФ дійсно вдається дещо захопити, кидаючи у бій "все більше люду, все більше м'яса". Крім того, у січні 2024 року на населений пункт росіяни скинули 600 керованих авіабомб, тоді як за весь 2023 рік — лише 200.

Втім, боєць сподівається, що за місяць все зміниться на краще.

"Сподіваюсь, що ми за місяць будемо комунікувати з вами і ситуація буде геть інша. Тому, дійсно, вона критична, дійсно погана, але вона була погана і в 22-му році, тому що безупинно, 24 на 7, там велись [бої — ред.] ще з 14-го року".

Військовий підтвердив, що ворог кинув на населений пункт резервні частини. Однак українські плани щодо оборони цього населеного пункту не змінились, оскільки він відіграє важливу роль для України.

"Авдіївка є щитом Донецької області. А Донецька область є щитом України. А Україна є щитом Європи", — пояснив свою думку боєць.

У звіті Генштабу ЗСУ станом на вечір 6 лютого вказано, що ЗС РФ під Авдіївкою атакував позиції ЗСУ 28 разів. На північному фланзі відбулось 20 спроб прорвати українську оборону, на південній — вісім.

Авдіївка, 6 лютого 2024 року

Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

субота, 27 липень 2024, 21:00

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання. За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чи...

Слуги Зеленського різко піднімають податки і собі зарплатню. А тим часом вже третині українців має гроші тільки на їжу, і ще кожному десятому не вистачає навіть на це - соціологи

субота, 27 липень 2024, 20:00

32% сімей в України грошей вистачає лише на їжу - купувати одяг складно. Про це повідомляє видання Дзеркало тижня з посиланням на дані Центра Разумкова, передають Патріоти України. . Ще майже половині сімей українців (48%) грошей вистачає на їжу та о...