Якщо таліби впіймають - скарають на горло: Чотири афганки, які зробили модельну кар'єру

Афганістан — консервативна мусульманська країна, у якій ніколи не віталося виставлення свого тіла на публіку і тим паче участь дівчат у конкурсах краси. Хоча були в історії цієї країни роки, коли жінки не боячись могли вийти на вулицю без бурки або паранджі в модних спідницях і сукнях вище колін, зазначають Патріоти України.

Коли ж до влади прийшов радикальний рух "Талібан" багато афганців бігли з країни. Однією з біженців стала дівчина з багатої сім'ї Зохра Дауд. Її батько був хірургом, який здобули освіту в США, а мати походила з шанованого роду.

У рідній країні дівчина здобула ступінь із французької літератури, яку отримала в Кабульському університеті і була досить відома, адже стала першою афганкою, яка отримала звання "Міс Афганістан". Участь в конкурсі вона приймала 1972 року у віці 18-річному віці, а в 1980-му з чоловіком і маленькою дитиною змушена була тікати з країни до Німеччини, а потім до США.

Спочатку "королева краси" з багатої сім'ї працювала прибиральницею в пекарні, а її чоловік колишній льотчик, в McDonald's. Поступово вони вивчили англійську і влаштувалися в країні. Зараз Зохра працює журналісткою на телебаченні, а її чоловік пілотом в United Airlines.

Але історія Зохри повторювалася неодноразово. Так 1996 року з Кабула до США емігрувала 18-річна Віда Самадзай — пуштунка, яка народилася і виросла в Афганістані. В Америці дівчина закінчила Каліфорнійський університет і бере активну участь в житті організації, що займається допомогою афганцям з правових питань та питань освіти.

2003 року дівчина взяла участь в конкурсі краси "Міс Земля", що проходив в Манілі і стала другою в історії "Міс Афганістан", що брала участь в міжнародному конкурсі краси.

Через те, що Віда вийшла на сцену в бікіні її засуджували на батьківщині, хоча на цьому конкурсі краси вона була відзначена спеціальною нагородою — "Краса за праве діло".

Також титул "Міс Афганістан" завойовували й інші уродженки цієї країни. Наприклад, 1986 року нею стала Заллашт Садат, а 1993-го Бахарі Ібаадат.

Заллашт Садат здобула перемогу в конкурсі краси, який відбувався в Німеччині. 2010 року дівчина також виграла конкурси Miss Hessen і Miss Süddeutschland 2010 що призвело до її участі в конкурсі "Міс Німеччина", який вона згодом теж виграла.

Навчалася дівчина у Франкфуртському університеті прикладних наук, а після його закінчення створила свою власну некомерційну організацію Фонд Заллашт Садат для підтримки жінок і дітей в Афганістані. Зараз вона також працює моделлю.


Бабине літо ще не починалось: Синоптик пояснив, коли насправді буде осіння погода в Україні

неділя, 8 вересень 2024, 12:45

Попри те, що на календарі - вересень, в Україні досі триває метеорологічне літо. Про це у коментарі РБК-Україна розповіла синоптик Українського гідрометеорологічного центру Діана Кривобок, передають Патріоти України. За словами експерта, метеорологічне...

Під завалами можуть бути люди: У Києві стався вибух на підприємстві, двоє загиблих

неділя, 8 вересень 2024, 11:30

Внаслідок вибуху вранці 8 вересня у Києва частково зруйнована двоповерхова будівля, загинули двоє людей, передають Патріоти України. іКличко уточнив, що вибух стався у Голосіївському районі столиці на території автотранспортного підприємства. Частково ...