Якщо вас хтось покликав, не можна обертатися: Традиції та прикмети на 31 травня - що не можна робити в день Федота Овсяника

31 травня на Русі прозвали днем Федота Овсяника. Головні символи цього народного свята - дуб, овес і льон, передають Патріоти України.

ЩО МОЖНА РОБИТИ 31 ТРАВНЯ 2021 РОКУ

У цей день селяни сіяли льон. Багато прикмети були пов’язані з дубом, який у наших предків користувався великою повагою. Так, 31 травня, щоб вшанувати це дерево, спеціально варили кисіль з вівса і виливали під його коріння.

При цьому пити такий кисіль вважалося поганою прикметою. На Федота Овсяника лікували хвору спину — знахарі вимовляли над страждаючоюм людиною спеціальні заговори. За прикметами під час цього обряду потрібно було тримати в руках гілочку осики.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ НА ФЕДОТА ОВСЯНИКА

Забобонні люди говорили, що дівчатам, які хочуть завести сім’ю, не варто сидіти вдома. Щоб не залишитися на самоті, потрібно обов’язково хоча б ненадовго вийти. Тоді, за прикметами, можна незабаром вийти заміж.

Якщо вас хтось покликав, не можна обертатися. Народні прикмети говорять, що це можуть бути підступи нечисті. Потрібно почекати, поки до вас підійдуть. Поганою прикметою вважається в цей день дати комусь ключі від будинку або від свого кабінету на роботі. Це до поганих змін — доведеться шукати щось нове житло, або нове місце роботи.

ПРИКМЕТИ НА 31 ТРАВНЯ

Якщо на вулиці тепло і в цей день зацвіла горобина — значить, і літо буде погожим. Особливу увагу варто приділити снам. Забобонні кажуть, що якщо сниться щось нехороше — збудеться.

А щасливі сни, побачені в цей час, як правило, «порожні». Так, якщо ви уві сні побачили, що падаєте — це до хвороби. Якщо з вами хтось розмовляє, але ви не бачите співрозмовника — значить, вам загрожує небезпека.

Українські біженці можуть отримати гроші на оренду житла в Польщі: Що варто знати

вівторок, 14 травень 2024, 3:25

Біженці з України, які перебувають у Польщі, можуть претендувати на участь у програмі "Крок Додому", яка спрощує процес оренди житла. Однак для участі в цій програмі необхідно відповідати певним критеріям. Про це повідомили на сайті Польського консульт...

Ірландія може скоротити державну підтримку для українських біженців

вівторок, 14 травень 2024, 2:35

Ірландія цього тижня розгляне питання про скорочення державної підтримки для шукачів притулку та біженців, у тому числі тих, хто прибув з України, з метою приведення системи відповідно до систем інших європейських країн. Про це у понеділок заявив прем'...