Якщо ви застрягли в ліфті через вимкнення світла: Українцям пояснили алгоритм дій

Мешканців Києва закликають не користуватися ліфтами в періоди стабілізаційних відключень електроенергії в будинку, передають Патріоти України.

Оскільки можливі певні відхилення від графіків, варто планувати свій час так, щоб припинити користуватися ліфтами за 30-40 хвилин до початку відключення.

Зазначається, що через аварійні та стабілізаційні відключення електропостачання у Києві збільшилася кількість викликів на деблокування дверей ліфтової кабіни. Із графіками відключень можна ознайомитися на сайті ДТЕК.

Правила, яких варто дотримуватися, якщо застрягли в ліфті

  • Заспокойтеся і спробуйте зрозуміти, що нічого страшного не сталося і не варто панікувати.
  • Не натискайте на всі кнопки поспіль, не стрибайте в ліфті і не намагайтеся відчинити двері кабіни самостійно.
  • Скористайтеся кнопкою виклику диспетчера чи номером телефону аварійно-ліфтової служби та повідомте про проблему, що виникла, та своє місцеперебування.

У КМДА нагадали, що зазвичай у ліфтових кабінах або ж у під’їзді є оголошення із номером телефону гарячої лінії компанії, яка обслуговує ліфт. Цей аркуш варто сфотографувати заздалегідь або записати собі вказані там телефони. Якщо такої інформації немає, то треба звернутися до керівної компанії, ОСББ чи ЖЕКу, який обслуговує будинок.

У Запоріжжі підлітки-акробати зірвались з висоти під час виступу в цирку: Поліція розповіла подробиці

неділя, 28 квітень 2024, 16:15

Правоохоронці встановлюють обставини нещасного випадку в Запорізькому державному цирку. Про це повідомили на сайті Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, передають Патріоти України. Ситуація сталася під час виконання гімнастич...

Пам'ятник вже виготовлено: Одеса відмовила у встановленні погруддя Герою, який підірвав разом із собою Генічеський міст на початку повномасштабного вторгнення (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 15:18

Історико-топонімічна комісія при виконавчому комітеті Одеської міської ради відмовила у встановленні погруддя Віталія Скакуна, який на початку повномасштабного вторгнення підірвав разом із собою Генічеський міст, щоб зупинити ворога. Про це повідомив г...