Якщо знаєте англійську і плануєте еміграцію: У яких країнах Європи найпростіше жити без знання державної мови

Вивчати нову мову, особливо у дорослому віці, завжди складно. Однак якщо ви вже говорите англійською принаймні на побутовому рівні - ситуація з подорожами для вас в рази спрощується, передають Патріоти України.

У деяких європейських країнах широко поширена англійська мова – і її цілком достатньо для комфортного спілкування, інші країни вимагають знання місцевої мови лише для того, щоб подати заяву на проживання. Якщо ви розмовляєте англійською мовою і плануєте переїхати до Європи у 2024 році, вам буде корисною інформація про те, в яких країнах найпростіше жити без знання державної мови.

Де в ЄС найбільше говорять англійською

Вивчення державної мови країни, в якій ви навіть тимчасово проживаєте, має бути пріоритетом. Однак поки ви намагаєтеся розібратися з дієслівними формами, часами чи артиклями, приємно знати, що чудово можете порозумітися з місцевими, використовуючи англійську.

Цікаво, що носії англійської, як відомо, мало і неохоче вивчають іноземну мову. Дослідження, проведене Європейською комісією у 2020 році, показало, що 62 % опитаних британців не володіють другою мовою – а навіщо, адже англійської цілком достатньо чи не в будь-якій частині світу. У ЄС 56% людей володіють принаймні однією іноземною мовою.

Тож якщо ви хочете переїхати до Європи, але вас хвилює мовний бар’єр, доцільно віддати перевагу країнам, де широко поширена англійська.

Світова освітня компанія Education First (EF) оприлюднила рейтинг країни Європи, де найкраще розмовляють англійською. EF зіставила результати тестування англійської мови 2 мільйонів людей у всьому світі, у тому числі з 35 європейських країн, щоб зробити відповідну класифікацію.

Країни Північної Європи мають найкраще знання англійської мови. Хорватія потрапила на 10-те місце, Фінляндія та Швеція – на 9-е та 8-е відповідно, а Данія – на третє.

На другому місці йде Австрія, набравши 641 бал із можливих 800. Перше місце посідають Нідерланди, де від 91 до 93% населення вільно говорить англійською.

З європейських країн Італія опинилася на найнижчому місці, тому, якщо ви мрієте туди переїхати, варто заздалегідь подумати про мовні заняття.

Які країни вимагають знання державної мови

Якщо ви знаєте, що вам важко вивчати мову, зверніть увагу, що деякі країни вимагають від іноземних громадян скласти мовний іспит, щоб подати заявку на проживання.

Франція нещодавно внесла низку змін до свого імміграційного законодавства, зокрема щодо мовних вимог. Тести на знання французької тепер будуть складнішими. Для Carte de résident (résident longue durée UE), 10-річної карти, яка видається довгостроковим резидентам, вимоги до знання мови підвищуються з рівня A2 до B1. Згідно з новим законом, ті, хто збирається подати заяву на отримання французького громадянства, тепер повинні продемонструвати знання мови на рівні В2.

Німеччина також вимагає знання мови. Чинні правила вимагають володіння німецькою мовою на рівні B1 CEFR.

Постійне проживання в Швейцарії також вимагає знання однієї з її мов (німецької, французької або італійської) на рівні A2 для розмовної мови та A1 для письма.

Зараз Швеція розглядає можливість запровадження мовних вимог для довготермінових або постійних дозволів на проживання.

Які європейські країни мають найнижчі мовні вимоги

Багато країн не вимагають знання мови для отримання дозволу на проживання. Мовний тест потрібен лише на етапі подачі на громадянство.

Іспанія, наприклад, вимагає тільки кваліфікацію A2 DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) з іспанської мови, щоб подати заявку на громадянство.

Для отримання громадянства Португалії також потрібен рівень A2 CEFR. Італія вимагає знання мови на рівні B1.

З таксі Bolt на київських вулицях гримів російський шансон, а водій доводив обуреній пасажирці, що Крим ніколи не належав Україні

вівторок, 23 липень 2024, 19:15

Судячи по кількості скандалів, при прийомі на роботу перевізникам пасажирів давно час влаштовувати іспит на патріотизм. Про черговий інцидент з рашистом-таксистом у Києві повідомляє пасажирка Галина Сернівка, зазначають Патріоти України. . Під час пої...

Страшна трагедія! Мати забула зачинити вікно: У Луцьку з вікна випали двоє дітей

вівторок, 23 липень 2024, 18:49

В одному із житлових районів Луцька з вікна другого поверху випали двоє малолітніх дітей. 5-річна дівчинка та 3-річний хлопчик наразі перебувають у лікарні Про це повідомили у поліції Волинської області, передають Патріоти України. Деталі інциденту. Н...