Який народ що п'є, тим і рятується: У Франції з непроданого вина зібралися виробляти дезінфектори

Винороби повинні до 19 червня подати заявку на участь в програмі і вказати, скільки вина вони хочуть переробити. Вони також отримають плату за перероблений продукт.

У Франції через запровадження суворого карантину і закриття ресторанів постраждали виробника вина, чия продукція залишилася нерозпроданою. Влада країни стимулюють виробництво з неї дезінфекторів. Про це пише Forbes, повідомляють Патріоти України.

У французьких виробників алкоголю 2020 рік видався поганим. Під час епідемії ресторани і бари були закриті протягом двох місяців, і галузь постраждала від низьких продажів. Особливо сильно скоротилися продажі шампанського та високоякісних вин типу “Шаблі”. Багато запасів вина залишилося в льохах виноробів по всій Франції.

Євросоюз вирішив фінансово підтримати виноробів країни. Розроблена спеціальна програма. згідно з якою 33 виробника повинні переробити 2 мільйона гектолітрів (1 гл дорівнює 100 літрів) в етанол для виробництва дезинфікуючих засобів для рук.

За даними Агентства сільського господарства Франції, в підвалах країни накопичилося 3 мільйонів гектолітрів, і їх потрібно кудись подіти, щоб звільнити місце для врожаю цього року.

Винороби повинні до 19 червня подати заявку на участь в програмі і вказати, скільки вина вони хочуть переробити. Їм виплатять по 78 євро за гектолітр вина з найменуванням, пов'язаних з конкретним регіоном, і по 58 євро - за вино без назви.

Отриманий спирт буде використовуватися не тільки в фармацевтичній, але і в косметичній промисловості.

Через тромбоз? AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі

середа, 8 травень 2024, 17:56

Компанія AstraZeneca ініціює вилучення своєї вакцини проти коронавірусу в усьому світі. Про це повідомляє Reuters. . «Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії, ...

Скрепи, вони такі: У Росії депутат жорстоко побив дружину - згодом вона померла

середа, 8 травень 2024, 17:22

У лютому 2024 року московський муніципальний депутат від партії "Єдина Росія" Валерій Дьомін жорстоко побив свою дружину – Анастасію, яка також є депутаткою від тієї ж путінської партії. Тоді жінка потрапила до лікарні із забоями. Дьомін був дуже розсе...