А ви це знали? Який популярний фрукт найефективніше знижує кров'яний тиск

Високий кров'яний тиск може спричинити інші проблеми зі здоров'ям. Який фрукт, на думку дієтологів, найкорисніший при проблемах з тиском читайте в матеріалі, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання Eat this, not that і посиланням на експертів, фруктом, що сприяє зниженню тиску є банан. Банан корисний для кров'яного тиску через такі причини.

По-перше, банан багатий на такий мікроелемент як калій. Нормальний рівень калію чудово впливає на здоров’я серця та артеріальний тиск. Норма калію допомагає знизити ризик інсультів і серцевих захворювань.У невеликому банані міститься близько 422 міліграмів калію, а це приблизно 9% від рекомендованої норми споживання, - зазначають експерти.

По-друге, банани допомагають підтримувати правильний об'єм крові та рідини, а значить, нормальний артеріальний тиск. Ці жовті фрукти чудово підходять для балансування рідини та електролітів у вашому тілі. Банани містять майже 10% добової потреби в калії та магнії, які є важливими мінералами, що утворюють електроліти.

Споживання достатньої кількості електролітів впливає на правильний об'єм води та енергії. Калій має чудову властивість - він знижує вплив натрію, з яким саме пов'язують підвищення тиску. Занадто мало калію та занадто багато натрію може підвищити артеріальний тиск.

Ну, а головний плюс бананів - їхня розповсюдженість та дешевизна. «Це робить їх доступними для широкого кола людей для зниження артеріального тиску». Крім того, є багато рецептів, щоб насолодитися цим фруктом.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...