Японські фахівці визначили мінімальну кількість кроків, необхідну людині на тиждень для нормального функціонування організму і збільшення тривалості життя

Дослідники дійшли висновку, що для здоров'я та довголіття людям насправді необхідно робити певну мінімальну кількість кроків на тиждень.

Хороші новини для тих, хто щосили намагається робити по 10 000 кроків на день, і у кого це не виходить. Дослідники виявили, що немає потреби робити по 10 і навіть 8 тисяч кроків на день, щоб підтримувати здоров'я та продовжити тривалість життя, пише британська Metro.

Тривалий час дослідники сперечаються про необхідність проходити щонайменше 10 чи 8 тисяч кроків щодня. Немає сумнівів, що рухливий спосіб життя насправді допомагає нам підтримувати здоров'я на рівні й навіть збільшувати тривалість життя. Проте вчені так і не змогли визначити, скільки кроків нам потрібно робити в день.

У новому дослідженні вчені з Кіотського університету в Японії дійшли висновку, що ходьба насправді єдине, що необхідне нам для здорового та довгого життя. До того ж дослідники вважають, що навіть самого мінімуму достатньо, щоб підтримувати рівень життя та здоров'я.

Дослідники виявили, що лише 8 000 кроків один чи два рази на тиждень вже буде достатньо для покращення нашого здоров'я. Результати свідчать про те, що люди, які роблять цей мінімум кроків на тиждень, мали такі ж серцево-судинні "пільги" та нижчі показники смертності, як і ті, хто робив по 8000 кроків щодня.

Наприклад, у людей, які роблять по 8 000 кроків один чи два рази на тиждень, у наступні 10 років на 15% знижувався ризик смертності. Водночас у тих, хто робив таку саму кількість кроків від 3 до 6 днів на тиждень, ризик смертності знижувався на 16,5%.

За словами автора дослідження, доктора Косуке Іноуе, це чудові новини для дорослих, які просто не мають часу для занять спортом у будні, а тому здатні здійснювати тривалі прогулянки або тренуватися лише на вихідних. Також вчені вважають, що результати їхнього дослідження дозволяють рекомендувати піші прогулянки навіть кілька разів на тиждень, для тих, хто особливо страждає від нестачі часу — навіть такої, здавалося б, малої дії вже буде достатньо, щоб покращити своє здоров'я.

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...

Більшість з них потонула у Тисі: Прикордонники підрахували кількість ухилянтів, які загинули під час спроби втекти з України

понеділок, 29 квітень 2024, 16:53

Днями українські прикордонники дістали з річки Тиса тіла двох чоловіків, які, ймовірно, спробували нелегально дістатися до Румунії, аби уникнути мобілізації, передають Патріоти України. За час з початку широкомасштабної агресії росії проти України зага...