Японці попереду усієї планети: Літаючий автомобіль SkyDrive вперше протестували з людиною на борту (відео)

Якщо все піде по плану, за три роки вже серійні SD-03 підкорюватимуть небо Японії, Китаю, США та Європи

Японський виробник літаючих автомобілів SkyDrive протестував свою розробку SD-03 з людиною на борту, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Хайтек".

Пристрій піднявся на висоту в 1-2 метра і завис в такому стані на декілька хвилин.

Голова SkyDrive Томохіро Фукудзава сказав, що літаючий автомобіль може вийти на ринок до 2023 року, проте зазначив, що треба ще попрацювати над безпекою.

Поки машина може літати всього 5-10 хвилин, але якщо інженери зможуть розтягнути політ до 30 хвилин, то пристрої почнуть експортувати до Китаю та інших країн.

Проєкт SkyDrive стартував як волонтерський у 2012 році. Його фінансують провідні японські компанії Toyota Motor і Panasonic, а також розробник відеоігор Bandai Namco.

Зможуть забирати авто і житло? Рада хоче підняти штрафи за неявку до ТЦК до 204 тис. грн

вівторок, 30 квітень 2024, 17:28

Після ухвалення закону про мобілізацію в суспільстві почали жваво обговорювати інший законопроєкт (№ 10379), який стосується покарання для ухилянтів. Він передбачає суттєве, від 153 тисяч до 204 тисяч гривень, збільшення штрафів за порушення законодавс...

Повернення військовозобов'язаних до України: Стало відомо, чи можуть вдатися до примусу

вівторок, 30 квітень 2024, 16:50

Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону. А облік у ТЦК не означає "автоматичну мобілізацію на фронт". Про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в інтерв...