Ідеальний форпост для відтворення людей і рослин: Науковці розробили концепцію сучасного "Ноїва ковчега", котрий збираються відправити на Місяць

"Ноїв ковчег" на Місяці може врятувати людство від катастрофи: як він виглядатиме

Вчені розглядають варіанти збереження життя у разі катастрофи Землі. Серед інших ідей – "Ноїв Ковчег", який планують розмістити на поверхні Місяця та який вміщатиме генні матеріали мешканців нашої планети, зазначають Патріоти України.

Як розповів Daily star, на випадок катастрофи на нашій планеті, на супутнику Землі мають намір зберегти яйцеклітини та сперму понад 6,7 мільйона видів птахів та тварин, які сьогодні живуть на нашій планеті, а також насіння та спори всіх видів рослинності – наземної та підводної. Подібний комплекс вже існує на території Норвегії, проте вчені не надто розраховують на його безпеку у разі незворотних подій.

Автор ідеї – професор Джекан Тханґі. За його словами, прохолодні умови Місяця роблять його ідеальним форпостом для зберігання матеріалів для відтворення як людей, так і рослин.

Для транспортування зразків генних матеріалів із Землі потрібно 250 польотів на Місяць.

"Земля за своєю природою є мінливим середовищем. Ми, люди, близько 75 000 років тому зіткнулися з виверженням супервулкана Тоба, яке викликало період похолодання тривалістю 1000 років і, за деякими даними, завдало шкоди людській різноманітності", – сказав Тханґі.

Професор вважає, що цілком імовірною загрозою для людства може стати зміна клімату, глобальна пандемія чи ядерна війна. Він вірить, що якщо розмістити "Ноїв Ковчег" під поверхнею Місяця, це зможе убезпечити мільйони біологічних матеріалів з нашої планети від повного зникнення.

Генні зразки із Землі будуть у величезних холодильниках при кріогенних температурах. Енергією вони живитимуться від сонячних батарей, які планують побудувати на поверхні природного супутника Землі.

Проект "Ноївого Ковчега" на Місяць

Зразки матеріалів будуть переправлені на Місяць у чашах Петрі. При цьому насіння попередньо охолодять для -180 °C, а біоматеріали – до -196 °С.

"Зразки зможуть там залишатися недоторканими протягом сотень років", – зазначив вчений.

Говорячи про початок будівництва такого об'єкта, Тханґі припустив, що розпочати його зведення можна буде, коли подешевшають космічні польоти. За його підрахунками, щоб доставити всі зразки на Місяць, потрібно близько 30 років.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...