"Йдуть врозріз з цінностями бренду": Ferrari відсудила у клієнта €300 тисяч за ... фото в соцмережі

Скандальна фотосесія була розміщена в соцмережах більше двох років тому.

Компанія Ferrari відсудила у свого клієнта – дизайнера Філіпа Плейна – 300 тисяч євро за публікацію фото спорткара в Instagram. На думку юристів компанії, знімки паплюжать репутацію бренду, передають Патріоти України з посиланням на Motor.

Йдеться про фотосесію Плейна, яка була розміщена в соцмережах більше двох років тому. Дизайнер використовував в якості декорацій для реклами своєї нової колекції взуття яскраво-зелений суперкар Ferrari 812 Superfast.

Автовиробника обурило, що Плейн просуває свої кросівки, використовуючи популярність Ferrari, а зображення з напівоголеними моделями «йдуть врозріз з цінностями італійського бренду». Автогігант зажадав, щоб дизайнер видалив знімки протягом 48 годин, проте він лише посміявся над зверненням.Через 14 місяців після відправлення претензії Ferrari домоглася судового рішення на свою користь: Міланський суд постановив стягнути з Плейна 300 тисяч євро. Також дизайнера зобов’язали видалити з соцмереж всі фото з Ferrari і сплатити судові витрати в розмірі 25 тисяч євро.

Плейн заявив, що не згоден з претензіями і має намір оскаржити рішення суду. Також він нагадав, що є фанатом Ferrari і за останні роки купив п’ять нових автомобілів марки з Маранелло, але марна боротьба італійського автогіганта його дуже тішить.

Також він зазначив, що готовий заплатити Ferrari 300 тисяч євро, якщо вони пожертвують отриману компенсацію на благодійність.

Телевізійні уроки дипломатії

середа, 15 травень 2024, 20:00

Масове мистецтво важливе тим, що впливає і на широку аудиторію, і на істеблішмент, який намагається широкій аудиторії подобатись. . Тому акценти, сюжети і наголоси таких творів заслуговують на увагу. . Apple tv+ випустили серіал «Франклін» – про дипл...

Спадок Фіцо: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні. Результати виявились шокуючими

середа, 15 травень 2024, 19:30

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...