Є дві причини: Інфекціоніст пояснила масове зараження лікарів у осередках спалаху коронавірусу

Лікарі, які допомагають хворим на коронавірус COVID-19, потрапляють у зону ризику з двох основних причин. Як розповіла професорка, завідувачка кафедри інфекційних хвороб університету Богомольця Ольга Голубовська, перша й основна причина - абсолютна нестача засобів індивідуального захисту в усьому світі, передають Патріоти України.

"30 березня FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США) випустило нові рекомендації щодо використання респіраторів, де дозволяють їх повторне застосування (після певних процедур дезінфекції). Тому що їх потрібна просто неймовірна кількість", – зазначила вона.

За словами інфекціоністки, кожен госпіталь повинен бути розділений на чисту та брудну зону. Їх можна зробити тільки в інфекційних відділеннях, які первинно так і побудовані. В інших відділеннях це організувати практично неможливо.

"Якщо ви заходите в брудну зону, то повинні весь час перебувати в цьому одязі. Якщо у вас таке відділення, що ви переходите з однієї "брудної" палати в іншу через чисту зону, то повинні зняти з себе захисний одяг, а потім одягнути. Якщо взяти, наприклад, один поверх з 10 палатами, то вам потрібно 20 разів змінити одяг", – підкреслила Голубовська.

Вона додала, що ця проблема існує в усьому світі, а в Україні – особливо. Другою причиною незахищеності лікарів Голубовська назвала те, що вони працюють у посиленому режимі.

"Це суперечить усім сучасним нормам, але іншого виходу немає. Лікар спершу опікується хворими, потім йому потрібно заповнити 250 паперів. Коли медпрацівники працюють у такому авралі, вони просто втомлюються, самі припускаються помилок, недбало ставляться до обережності", – констатувала інфекціоністка.

За її словами, якщо людина правильно використовує захисні костюми, то вона не повинна інфікуватися. Але якщо в Іспанії, Німеччині та США траплялися внутрішньолікарняні поширення, це свідчить тільки про те, що були порушені норми.

Джерело: Обозреватель

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...