"Є ймовірність": В Україні після закінчення війни може вибухнути епідемія психічних розладів, - доктор меднаук

Після війни в Україні може вибухнути епідемія психічних розладів. Поки що її стримують бойові дії, які тримають психіку військових і цивільних згуртованою. Про це попередив психіатр, доктор медичних наук, завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського медуніверситету Михайло Пустовойт в інтерв'ю NV, передають Патріоти України.

За його словами, поки що в Україні, як серед військових, так і серед цивільних, немає масових психічних розладів. Однак ситуація може змінитися, каже науковець.

"Є ймовірність, що така епідемія може вибухнути після завершення активних бойових дій. Зараз війна слугує рамкою, яка тримає психіку як військових, так і цивільних згуртованою", – сказав Михайло Пустовойт. Він додав: слід бути дуже уважними та готовими до моменту, коли ця рамка зникне.

Нагадаємо, в лютому 2023 року у ВООЗ заявили, що чверть населення України може страждати на розлад психічного здоров’я через збройну агресію РФ. "За оцінками ВООЗ, кожна четверта людина в Україні перебуває під загрозою тяжких психічних захворювань", – сказав спеціальний радник організації Мішель Казачкін. Він додав, що психічне здоров’я стає основною проблемою охорони здоров’я в Україні.

Більшість студентів чоловічої статі втратила відстрочку від мобілізації

четвер, 15 серпень 2024, 0:13

Для відстрочки від мобілізації студент повинен навчатися на денній або дуальній формі. Його рівень освіти повинен бути вищим за отриманий попередній. Під час воєнного стану та загальної мобілізації в Україні вручити повістки можуть усім військовозобовʼ...

Заробітчанам на замітку: Скільки можна заробити в Польщі за місяць та де можна влаштуватися

середа, 14 серпень 2024, 22:30

Яка середня заробітна плата в Польщі, скільки та на яких вакансіях можуть заробити українці, передають Патріоти України. Переселенці з України, що тікають від війни, вибираючи країну прихистку, звертають увагу не лише на розмір соціальної допомоги, а й...