Є лише кілька годин на порятонок: Лікарі назвали дві несподівані ознаки інсульту - це може врятувати життя

"Є лише кілька годин": лікарі назвали дві несподівані ознаки інсульту

Лікарі назвали раптову втрату зору та слабкість несподіваними, але точними ознаками інсульту, передають Патріоти України.

Фахівець із відділення невідкладної допомоги Крістін Перрі пояснила, що, крім відомих симптомів ішемічного та геморагічного інсультів можуть бути й інші, з появою яких слід негайно викликати бригаду швидкої допомоги.

За словами медика, багато хто знає про типові ознаки інсульту: перекошене обличчя, труднощі з вимовою та ходьбою. Однак про критичний стан здоров'я, стверджує лікар, можуть сигналізувати також оніміння та слабкість по всьому тілу.

"Симптоми інсульту з'являються раптово, - додала доцент кафедри клінічної неврології Пенсільванського медичного університету Келлі Гумберт. - Люди в якийсь момент почуваються добре, а потім у них раптово з'являються такі симптоми, як слабкість, оніміння, проблеми з мовленням або втрата зору".

За словами доктора медичних наук Роберта Серготта, саме раптова втрата зору здатна вказувати на те, що у людини ось-ось станеться інсульт. Він додав, що, якщо тимчасова нечіткість або погіршення зору викликані інсультом, що наближається, у пацієнта є лише кілька годин, щоб отримати невідкладну допомогу.

Лікарі настійно рекомендують за перших ознак інсульту негайно звертатися за професійною допомогою. "Часто люди роблять помилку: при зникненні симптомів залишаються вдома і заспокоюють себе тим, що у них стався мікроінсульт, - сказала Перрі. - Але у відділенні невідкладної допомоги вам врятують життя".

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...