Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко.

Чи можуть примусово мобілізувати жінок

На військовий облік жінки цих спеціальностей повинні ставати незалежно від того чи мають вони хоч якийсь досвід роботи за здобутою освітою.

"Відповідно також на них, як і на військовозобов'язаних чоловіків поширюється обов'язок оновити свої дані. Однак, новий закон містить норму про те, що призов військовозобов'язаних жінок на військову службу під час дій воєнного стану, можливий тільки за їх згодою. А це означає, що примусовий призов жінок є – неможливий", – пояснила Тарасенко. Вона додала, що в попередній редакції закону такої норми не було.

Пояснення про перетин кордону

Що стосується перетину кордону, то наразі новий закон не регулює питання виїзду за кордон. Однак, припускає адвокатка, є такий ризик, що щось зміниться з виїздом за кордон жінок в тому числі військовозобов'язаних.

Чорний день російської авіації: Відомий авіаконструктор розбився на своєму саморобному літаку

понеділок, 20 травень 2024, 15:59

Загинув російський авіаконструтор . Один із найвідоміших у Росії авіаконструкторів Ігор Бучевич розбився на саморобному літаку. Про це в понеділок, 20 травня, повідомив російський ТГ-канал Mash. . Повідомляється, що нещасний випадок стався у Владимир...

Розслідування триває: Арештували прикордонника, який застрелив порушника кордону на Закарпатті

понеділок, 20 травень 2024, 15:49

Прикордоннику, який імовірно застрелив чоловіка, що втікав від правоохоронців на ділянці українсько-румунського кордону на Закарпатті 15 травня, повідомили про підозру в порушенні правил поводження зі зброєю, заявила радниця Державного бюро розслідуван...