Є низка факторів: Український військовий оцінив, чи можуть росіяни піти в наступ у квітні

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман в ефірі Radio NV розповів, чи готуються росіяни до нового наступу та на яких напрямках, передають Патріоти України.

«Багато закордонних аналітиків, Інститут вивчення війни говорили про те, що росіяни будуть готові до наступних наступальних дій десь в кінці травня-початок червня. Де саме? <...>. Південь — навряд чи, а схід і північ, — цілком ймовірно, що саме там росіяни можуть спробувати робити наступальні дії. Мені здається, що вони це зможуть зробити швидше, ніж кінець травня. Це, цілком ймовірно, може бути в квітні», — припускає Гетьман.

Він зауважив, що не буде називати конкретний напрямок, звідки ворог планує атакувати, але говорить, що є низка факторів, які свідчать про підготовку: «Там нищаться прикордонні системи захисту, системи зв’язку, там посилюється діяльність диверсійно-розвідувальної групи, там посилюється артилерійський обстріл. <...>. По правилах, по бойових статутах це ознаки [підготовки] до наступу».

Оце так! Росіяни зніматимуть "Орел і Решка" в окупованому Маріуполі - українська продюсерка пригрозила судом

четвер, 9 травень 2024, 14:44

Путіністка Анастасія Івлєєва, яка з 2017 року була ведучою українського російськомовного шоу "Орел і Решка", анонсувала зйомки проєкту на окупованих Росією українських територіях. Про це повідомляє російський телеграм-канал "Можем объяснить". Скандальн...

Майже кожен третій вибрав одну й ту саму країну: Мільйони українців осіли в ЄС - статистика

четвер, 9 травень 2024, 14:30

Тимчасовим захистом у Європейському Союзі (ЄС) користуються 4,21 млн українців. В основному люди, що рятуються від війни, осіли в Німеччині – 1,3 млн осіб, 30%, майже третина від загальної кількості. Також велика кількість біженців залишається у Польщі...