"Є певні складнощі": У ТЦК поскаржилися на проблеми з розсиланням повісток поштою в Україні

Українці почали отримувати повістки поштою. Однак цей метод якісно не покращив процес мобілізації в Україні. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник адміністративного відділу районного територіального центру комплектування у Києві Олег Коротченко, передають Патріоти України.

"Проблемних питань зараз дуже багато. Фактично це оповіщення проводилося в тестовому режимі. Оскільки кількість оповіщень велика, механізм взаємодії відверто почав показувати певну проблематику під час здійснення оповіщення", — пояснив він.

Зі слів військового, як тільки пішли перші партії повісток поштою, почали "випливати" певні складнощі. Зокрема, сповіщення почали отримувати громадяни, які мають право на відстрочку або бронювання від мобілізації в Україні. Анонсовані механізми автоматичного надання відстрочок досі не запрацювати.

"Є певні складнощі, які в процесі викликають негативне ставлення як до Збройних сил в цілому, так і до ТЦК знову", — зазначив Коротченко.

Він підтвердив, що поки "швидкого або всеосяжного стрибка" мобілізації в Україні завдяки врученню повісток поштою не помітив.

"До ТЦК здебільшого йдуть особи, що впевнені у своїх підставах на відстрочку або на бронювання. Або це якісь проблемні питання, що в принципі можуть бути вирішені в сторону військовозобов'язаного. Якщо в особи немає підстав на відстрочку або немає бронювання, ви розумієте", — розповів представник військкомату, натякаючи на неявку військовозобов’язаних.

З його слів, траплялись випадки повторного сповіщення осіб. Окрім того, повістки отримували особи з інвалідністю та заброньовані працівники. Коротченко наголосив, що потрібен механізм, щоб таких ситуацій уникати. Він уточнив, що проблематика має бути проаналізована і подана до Міністерства оборони, щоб розв’язати питання системно.

"Найбільш велика складність пошти — це довго, дуже довго. Я думаю, має бути щось більш якісне, тобто пропрацьоване. Весь досвід, який зараз був отриманий, потрібно зібрати й внести певні корективи, вони на часі й дуже потрібні", — додав військовослужбовець.

При цьому Коротченко пояснив, що списки тих, кому надсилати повістки, формують не ТЦК.

"Певні алгоритми щодо внесення певних військовозобов'язаних до списків оповіщення створюються за ініціативою Міністерства оборони. Тобто, конкретно вони обирають за допомогою засобів системи "Оберіг" хто буде підлягати оповіщенню", — уточнив він.

З його слів, військкомати працюють вже на безпосередньому рівні виконання.

"До нашої компетенції входить фактично тільки сформувати ці повістки. Зафіксувати їх або затвердити електронним підписом, і тоді вже вони відправляються до адресата певним ланцюгом", — розповів представник ТЦК.

"Чим більше ми будемо мати планів дій...": У ЗСУ виступили за підготовку жінок до оборони

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 23:40

Хоча жінки в Україні на сьогодні не підлягають обов'язковому призову на військову службу, їх варто підготувати до оборони. Таку думку висловив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. "Чи потрібно це буде ...

Може стати "дефіцитом"? Українців попередили про можливу нестачу одного з найдоступніших фруктів

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:55

Українцям може не вистачити яблук – далися взнаки несприятливі погодні умови та високий попит на цей фрукт у харчовій промисловості. Тому вітчизняних яблук у супермаркетах може бути значно менше, аніж зазвичай, що впливає на ціну цього продукту. Про це...