Є пряма залежність: Опитування показало, скільки українців вірять в астрологію, екстрасенсів і таро

В астрологію, екстрасенсорні здібності та тарологію вірять від 15% до 35% українців. Про це свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), яке проводили 17 лютого - 5 березня 2024 року, передають Патріоти України.

"35% українців вірять в астрологію, 25% – в екстрасенсорні здібності, 15% – у тарологію. Щонайменше в одне з цього переліку вірять 43% українців", – зазначають соціологи.

Українців питали про:

  • астрологію – вплив небесних тіл на земний світ і людину (на її темперамент, характер, вчинки і долю);
  • екстрасенсорні здібності – ясновидіння, можливість рухати предмети силою думки тощо;
  • тарологію – читання майбутнього по картах.

Для кожного з питань респондент мав відповісти "скоріше вірю" чи "скоріше не вірю".

Віра в астрологію та вплив планет поширена серед усіх категорій населення.

Більше в астрологію вірять жінки (49% серед усіх опитаних), ніж чоловіки (лише 36%).

Також в астрологію частіше вірять старші люди (51%) та українці з дуже низьким статком (65%).

Схожа ситуація з таро та екстрасенсами – частіше в них вірять люди віком від 40 років, які мешкають у селах або невеликих містах.

"Кризові та психологічно складні періоди (як на суспільному, так і на особистісному рівнях) є "сприятливим" середовищем для зростання інтересу до таких речей, як астрологія, екстрасенсорні здібності, тарологія.

Вибуховий розвиток цифрових технологій та їх міцне проникнення у повсякденне життя людей значно "спрощують" дотик українців до астрологів, віщунок тощо", – пояснює соціолог та виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

В телефонному опитуванні взяли участь 2008 українців з усіх регіонів України, крім тимчасово окупованих територій. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 2,4% для показників, але в умовах війни додається певне систематичне відхилення.

Нагадаємо, у квітні 2023 року 29% українців віком до 35 років відмічали погіршення психічного здоров'я.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...