"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", передають Патріоти України.

"Немає жодного "Варшавського майдану". Є просто люди, які втекли. Вони, певно, мали право це зробити – законно і незаконно, адже для мене зрозумілий страх. Не може бути ніякої "помсти" України. Україна – це держава, яка має сьогодні війну на своїй території, захищає себе й абсолютно має право використовувати будь-які механізми, щоб збільшити свої шанси на виживання", - сказав він.

Подоляк зазначив, що він із розумінням ставиться до того, що відчувають люди в Україні — страх, невизначеність та інші негативні емоції.

"Тому держава працює виключно у межах своїх повноважень. Будь-який громадянин України навіть, якщо він незаконно втік на початку війни, має певні обов'язки. І держава наполягає на тому, щоб, окрім права використовувати її сервісні послуги, громадянин України має усвідомити свої обов'язки чи ухвалити для себе відповідні рішення. Про це міністр закордонних справ достатньо чітко, конкретно заявив. Я не розумію ці всі популістські розмови про те, що "держава може щось робити чи не може, може чи не може виконувати певні сервісні функції через ДП "Документ" чи консулати. Держава може ухвалити будь-які рішення, зважаючи на необхідність виживання. У нас - велика масштабна війна. І у нас з вами там велика кількість людей, які, зі своїх міркувань, адже "це не їх країна, вони не хочуть за цю країну нічого віддавати, вона нічого до них не зробила", виїхали", - додав він.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...