"Є простий метод": Сікорський закликав позбавити українських чоловіків соцвиплат у країнах ЄС

Країни західної Європи мають переглянути підходи щодо допомоги українцям, щоб стимулювати чоловіків призовного віку до повернення в Україну. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на щорічну зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES), передають Патріоти України.

За його словами, нинішня політика багатьох столиць ЄС шкодить обороноздатності та економічній стабільності України, адже пропонує економічні преференції для чоловіків мобілізаційного віку.

В якості прикладу, міністр навів Німеччину. Він зазначив, що українці в цій країні отримують значну допомогу, - "виплати понад 500 євро, а разом з компенсацією за житло може йтися про понад 1000 євро на місяць на людину, і це поширюється також на чоловіків".

Він не виключив, що подібні немалі суми виплачують у Нідерландах і Франції.

"Є простий метод допомогти Україні - припиніть надавати допомогу українцям, які підлягають мобілізації. Переховування від призову - це не привід для фінансової допомоги. Просто припиніть їм платити", - закликав Сікорський та підкреслив, що Польща не надає подібної соціальної підтримки.

Таку ініціативу підтримав і офіційний Київ.

"Я підтримую ідею, яку висловив міністр Сікорський", – заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга під час виступу на панельній дискусії YES.

Страшна цифра: У ВООЗ оцінили, скільки мільйонів українців можуть мати психічні розлади

понеділок, 16 вересень 2024, 6:00

В Україні близько 10 млн осіб мають ризик психічних розладів. Сюди належать як легкі, і важкі форми. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ доктор Ганс Клюге на пресконференції, пише «Укрінформ», передають Патріоти України. «Одне ...

Хлопець не дожив два дні до 16-річчя, дівчинці був лише рік: У моторошній аварії на Вінниччині загинуло двоє дітей

неділя, 15 вересень 2024, 23:40

В селі Райгород, що у Вінницькій області, сталася моторошна аварія за участю легковика та вантажівки. Загинули однорічна дівчинка та 15-річний хлопець, 24-річна дівчина госпіталізована. Про це інформує поліція Вінницької області, передають Патріоти Укр...