"Є питання": Зеленський висловився про чоловіків мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном

Президент України Володимир Зеленський висловив думку, що чоловіки мобілізаційного віку повинні самі повертатися з-за кордону в Україну, щоб брати участь у її захисті й підтримувати економіку. Він зазначив, що ті чоловіки, які наразі не воюють, повинні принаймні сплачувати податки в державу. Про це він заявив під час спільної з прем'єр-міністеркою Естонії Каєю Каллас заяви для ЗМІ, передають Патріоти України.

Президент зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну люди різного віку й статі виїжджали за кордон, оскільки невідомо було, що відбуватиметься далі.

Українці тоді рятували своє життя, а сусіди України відкривали кордони для порятунку. Однак надалі ситуація змінилася, тому, за словами президента, чоловіки мобілізаційного віку мали б повернутися до України.

"Ми відстояли 50% із захопленої території на початку війни, ми відбили ворога. І два роки б’ються наші хлопці. Й у цей час є люди, які поза правилами, поза законом перетинали кордон. І це питання до цих людей, до цих чоловіків. Якщо вони мобілізаційного віку, то вони повинні допомагати Україні й вони повинні бути в Україні", – заявив президент.

Глава держави зауважив, що важливо не тільки боронити державу, а й підтримувати економіку країни, адже на утримання одного військового йде 6-8 платників податків. Тому до тих чоловіків, які не воюють на фронті, не працюють в Україні та виїхали за кордон, є питання.

"Якщо ви в Україні й ви не на фронті, а ви працюєте – де б ви не працювали! – якщо ви працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу. І це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном і ви мобілізаційного віку, і ви і не на фронті, й не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом – то є питання. Ось і все.

Якщо ми хочемо зберегти Україну, якщо ми хочемо зберегти Європу, то всі ми повинні розуміти: або ми допомагаємо Україні, або ні; або ми – громадяни, які на фронті, або ми – громадяни, які працюють і сплачують податки. Бо не буде грошей на військового. А не буде грошей на військового – не буде військового, не буде кому захищати Україну. Отакі правила життя", – акцентував гарант.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...