Є розробки світового рівня і давно: Генерал ЗСУ розповів про електромагнітне озброєння вітчизняного виробництва

Проблема лише в тому, що протягом багатьох років напрацювання ВПК у цій галузі втілювалися у реальні вироби в дуже незадовільних обсягах, або залишалися на рівні креслень та макетів.

Колишній заступник начальника Генштабу Збройних Сил України, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор Ігор Романенко повідомив, що Україна і раніше розробляла і виробляла електромагнітну зброю, зазначають Патріоти України.

За роки незалежності в державі з'являлися розробки у військово-промисловому комплексі навіть світового рівня, в тому числі і електромагнітні бойові розробки.

"Однак з огляду на те, що до 2014 року виділялося вкрай мізерне фінансування на армію, для неї закуповувалися лише одиничні екземпляри - просто, щоб показувати країнам-покупцям, що ці зразки є на озброєнні в української армії", - свідчить військовий.

Кандидат військових наук підкреслив, що відсутність можливості закупити в достатній кількості таку зброю для ЗСУ традиційно пояснювалося відсутністю грошей, і це - "порочна практика".

"Так що магнітна зброя була і раніше: вона і розроблялася, і вироблялася, і продавалася Україною закордон", - додав професор.

Нагадаємо, в кінці березня в прес-службі Спецтехноекспорту, який входить до складу держконцерну Укроборонпром, повідомили, що підприємства оборонного комплексу України розробили і освоїли виробництво електромагнітного зброї.

Джерело: Главред

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...