Є що приховувати? Звільнений з полону бойовиків українець відмовився говорити про те, як потрапив у полон (відео)

Звільнений з полону контрольованих Росією бойовиків військовослужбовець Збройних сил України Дмитро Великий відмовився говорити про те, як потрапив у полон, повідомляють Патріоти України.

Як розповів журналістам в Міжнародному аеропорті "Київ" ім. Сікорського (Жуляни) після прибуття з Мінська Великий, бойовики утримували його в Макіївській колонії. Він додав, що там сидить ще багато наших хлопців. При цьому про себе звільнений українець відмовився говорити, і, зокрема, про те, як саме потрапив у полон. "Без коментарів", - сказав він.

"Хочу сказати за хлопців. Є Рома Писанець, який займався розвідкою, радіоелектронною. Є Валера Матюшенко - він теж дані в СБУ передавав. Дуже багато є хлопців. Є Куліш, який теж ДРГ займався. Дуже багато є хлопців, які допомагали Україні", - сказав він.

Також його запитали, чи може він підтвердити інформацію про те, що він знаходиться в розшуку Міністерства внутрішніх справ за дезертирство, але він не відповів на це питання. Великий додав, що стосовно звільнення йому бойовики нічого не пояснювали, а про те, що його повернуть на контрольовану Україною територію, йому повідомили позавчора, 26 червня, в нелегітимній установі бойовиків "МГБ". Водночас, він сказав, що знає, що у полоні перебуває ще близько 20 українців.

"Близько ще 20 хлопців, тих, що я знаю, перебувають, а ще на в'язниці, ще є ізоляція, я не знаю, вона працює чи ні. Ще є на 97-й (Західна виправна колонія № 97 - ред.), там слідчий ізолятор", - сказав Великий. Варто зазначити, що Великий знаходиться з 2016 року у базі "Миротворця", його звинувачують у дезертирстві. Він нібито зник у Павлограді Дніпропетровської області, самовільно залишивши військову частину.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...