Є суттєві ризики: Веніславський розповів, чи можлива демобілізація бійців, які воюють від початку повномасштабного вторгнення

Найближчим часом в Україні навряд чи ухвалять рішення щодо демобілізації воїнів, які захищають країну від початку повномасштабної російської агресії. Це пов'язано із ризиками, які для України несе РФ. Про це в ефірі "Радіо Свобода" 13 листопада заявив представник президента у Верховній Раді, нардеп від "Слуги народу" Федір Веніславський, передають Патріоти України.

Він наголосив: Російська Федерація веде проти нас неспровоковану повномасштабну війну, а українці борються за збереження державності та власної нації"Питання загальної або часткової демобілізації тих, хто відслужив півтора роки під час ведення бойових дій, навряд чи буде найближчим часом ухвалено. Треба розуміти, що це дуже суттєві ризики для нашої держави загалом", – сказав він.

Веніславський наголосив, що розуміє матерів, дружин і близьких тих військовослужбовців, які служать від першого дня повномасштабного вторгнення. Однак такого процесу як демобілізація під час подібних воєн "історія практично не знає", сказав він.

Парламентарій зазначив: зараз говорити про демобілізацію можуть, на жаль, лише ті політики, які "не зовсім відповідально ставляться до держави".

"Але загалом комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки, Офіс президента, працюють над тим, щоб військові мали можливість для перепочинку. Такі механізми передбачені, відбуваються планові ротації. Не можна сказати, що один підрозділ воює на передку без передишки, вони відводяться для відпочинку", – заявив нардеп.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...