"Є тенденція": Синоптики розповіли, на яку погоду очікувати цієї осені в Україні

Найближчим часом у країну може прийти нова хвиля тепла, коли температура сягатиме +42 градусів. Осінь в Україні буде сухою та не дуже дощовою. Принаймні про це свідчать дані компаній, які аналізують погоду в Європі та Америці. В Українському гідрометеорологічному центрі зазначають, що осінь може бути теплішою на 1-2 градуси. Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZ.UA, передають Патріоти України.

Що говорять про погоду в Європі?

Осінь у Європі буде теплішою, ніж зазвичай, повідомляє портал www.severe-weather.eu. Це пов'язано з ділянкою високого тиску над Північною Атлантикою, що тягнеться на європейську частину. Що стосується опадів, то осінь буде сухою на більшій частині південної, західної та центральної частини Європи. Україна також потрапляє до цієї зони.

А ось зона низького тиску принесе дощі у північну частину, Велику Британію та Ірландію. Про це свідчить ECMWF – Європейський центр середньострокових прогнозів погоди.

За даними системи прогнозів погоди North American Multi-Model Ensemble (NMME), осінь в Україні, що розташована у східній частині Європи, буде теплішою, ніж на заході та в центрі, де погода обіцяє бути в межах норми.

Щоправда, поки що точно прогнозувати, які саме температури на нас чекають, коли настане бабине літо, або коли тепло йтиме й поступатиметься місцем заморозкам і морозам, важко.

В Українському гідрометцентрі нам розповіли, що поки мають лише кліматичні характеристики майбутньої осені. Давати точні прогнози на сезон за місяць-два нереально. Тому можна говорити лише про тенденції погоди."Є тенденція, що протягом останніх 20 років найчастіше вересень буває теплим, ще триває літо. До 20-25 вересня середньодобова температура може становити +15 градусів і навіть вище. Це означає, що в нас ще продовжується метеорологічне літо. А бувають роки, коли з першого дня вересня погода прохолодна й дощова", – каже OBOZ.UA завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Українського гідрометеорологічного центру Наталія Голеня.

Загалом середньодобова температура вересня в Україні становить 13-17 градусів тепла. У південній частині до +20, а в гірських районах може бути прохолодніше – лише до 9-15 градусів. Хоча було зафіксовано й максимальні температури – 33-38 градусів спеки. А абсолютний мінімум уночі становив 1-8 градусів морозу.

"Буває вересень дуже спекотний – до +38 на півдні та південному сході, на півночі та заході до +30...+35. А буває, що з півночі йде вторгнення холодного арктичного повітря і можуть бути навіть заморозки. Але в останні роки спостерігається тенденція до того, що температура повітря зазвичай у середньому на 1-2 градуси вища за норму", – зазначає Голеня.

Звичайно, у жовтні варто чекати бабиного літа, воно буває щороку, і навіть не одне. Єдине, залежно від погоди, тепло може тривати три дні, а може, тиждень і навіть 10 днів. Листопад уже вважається провісником зими. Зазвичай він більш дощовий і похмурий.

Суд дозволив ТЦК призвати обмежено придатного та ще й з відстрочкою. Які аргументи використали воєнкомівці, позивач і суддя

четвер, 8 серпень 2024, 13:00

Територіальний центр комплектування відправив у прикордонний загін чоловіка, який раніше був обмежено придатний і отримав відстрочку завдяки бронюванню. Суд вирішив, що дії військкомату цілком законні, передають Патріоти України. Військовозобов'язаний ...

Швидко поплатились: У Нігерії затримали громадян Польщі, які на мітингу розмахували російськими прапорами

четвер, 8 серпень 2024, 12:45

Нігерійські сили безпеки затримали сімох громадян Польщі за демонстрацію російських прапорів під час протестів проти економічних труднощів у цій західноафриканській країні, передають Патріоти України з посиланням на заяви влади Нігерії та Польщі, які ц...