Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
В Україні планують запуск нової загальнонаціональної програми профілактичних медичних оглядів (чекапів) для українців віком понад 40 років, заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передають Патріоти України. "Ми запускаємо загальнонаціональну кам...
У Талалаївському районному суді на Чернігівщині 1 жовтня засудили чоловіка, який спиляв шість дерев. Збитки, завдані довкіллю, становлять 105 136 гривень. Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України. За матеріалами справ...