Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Демограф Олександр Гладун розповів про дослідження щодо населення України після війни. Він вважає, що за позитивним сценарієм, населення у 2041 році буде 23-24 мільйони осіб. Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.ua, передають Патріоти України. Експерт зазн...
У селі Комісарівка на Миколаївщині сталася трагедія — у дворі приватного будинку вибухнула граната. У результаті інциденту загинув трирічний хлопчик, а жінка зазнала тяжких тілесних ушкоджень. Про подію стало відомо увечері 20 травня, коли на лінію 102...