
Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Про злочин стало відомо після того, як діти розповіли батькам, що відбувалося під час “занять”. Одна дитина повідомила про непристойні дії, інша, що він змушував її дивитися порнографічні відео. Про це написав генеральний прокурор Руслан Кравченко, пер...
Різна частота відключень електроенергії в областях України викликана не лише прямими пошкодженнями енергооб'єктів, але й принципом роботи об'єднаної енергосистеми. Про це повідомляє Міненерго, передають Патріоти України. Хоча деякі регіони постраждали ...