Вчені провели досліди і вивчили взаємодію 30 спецій з вірусом і методом комп'ютерного моделювання з'ясували, що всі вони в тій чи іншій мірі зв'язуються з білком S і головною протеази (вона відповідає за розмноження вірусу), проте активніше всіх веде себе пиперин. Це речовина в перці відповідає за гострий смак і аромат спеції.
Кількість пиперина в різних видах перцю залежить від походження. Пряність із Шрі-Ланки містить 15% цієї речовини, а з В'єтнаму, Індії і Малайзії — 2-7%. Крім того, пиперин досить нестабільний і може втрачати свої властивості при окислювальних процесах (наприклад, при контакті з киснем). Тому в покупному молотому перці його може не вистачати. Це дослідження індійських учених є тільки гіпотезою, її необхідно підтвердити реальними експериментами.
Лікарі сходяться на думці, що пекучі прянощі в принципі мають властивість посилювати імунітет. Це пов'язано з тим, що вони активізують захисні функції організму. Тому спеції гарні в профілактиці простудних захворювань.
Уранці понеділка, 28 квітня, у роботі мережі магазинів "Епіцентр" стався збій. Компанія заявляє про тимчасові технічні проблеми. Про це йдеться у повідомленні компанії, передають Патріоти України. "Шановні партнери та клієнти! Маємо тимчасові технічні ...
Аномально холодне повітря, яке надійшло в Україну останніми днями з Баренцева моря та Фінляндії, принесло з собою не лише нічні заморозки, але й сніг. Так, напередодні сніжило, зокрема, на Харківщині та Сумщині. Така погода для кінця квітня вважається ...