
Додавання деяких продуктів до вашого раціону може стати ключем до більш здорового і довгого життя. Про це свідчать дані нового дослідження, опублікованого в Nature Food, яке показує, що більша кількість і різноманітність флавоноїдів у раціоні пов'язана з нижчим ризиком хронічних захворювань і ранньої смерті, передають Патріоти України.
Продукти з високим вмістом флавоноїдів включають чай, чорницю, полуницю, апельсини, яблука, виноград і темний шоколад.
Як пише Newsweek, дослідники з Університету Квінс у Белфасті, Університету Едіт Коуен у Перті, Віденського медичного університету та Віденського університету відстежували 124805 дорослих у віці від 40 до 70 років упродовж понад десяти років.
"Прийом флавоноїдів у кількості близько 500 міліграмів на день був пов'язаний із 16-відсотковим зниженням ризику смертності від усіх причин, а також приблизно на 10 відсотків нижчим ризиком серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та респіраторних захворювань", - розповів співавтор дослідження Бенджамін Парментер.
Це приблизно відповідає кількості флавоноїдів, яка міститься у двох чашках чаю. При цьому дослідження встановило, що ті, хто споживав велику різноманітність флавоноїдів, мали ще нижчий ризик цих захворювань. Дослідження вказує на те, що краще вживати в їжу низку продуктів, багатих на флавоноїди, аніж, наприклад, лише чай, бо різні флавоноїди містяться в різних продуктах.
Поліція затримала підозрюваного у жорстокому вбивстві військовослужбовця. Чоловік зник, поїхавши купувати вживаний автомобіль «ВАЗ». Про це повідомив заступник очільника Національної поліції України Андрій Нєбитов, передають Патріоти України. До поліці...
Сьомою жертвою російського обстрілу Києва вночі 14 листопада стала Наталя Ходемчук, дружина першого загиблого працівника Чорнобильської АЕС. Про це 15 листопада було оголошено в ефірі національного телемарафону, повідомляє канал "Ми-Україна", передають...