
Комарі можуть розрізняти смаки — деякі з них впливають на апетит і біологічні процеси комах. Кусати людей комарів змушує поєднання солей з людського поту та амінокислот на шкірі. Про це пише Phys.org, передають Патріоти України.
Під час дослідження фахівці протестували на тигрових комарах 46 смакових сполук різного походження. Смакові нейрони комарів по-різному реагують на подразники. Наприклад, цукор збуджує багато нейронів і викликає апетит, а гіркі сполуки — пригнічують.
Вчені зʼясували, що комарі, найімовірніше, можуть розрізняти смаки. Від цього залежить, наприклад, розмноження комарів та інші їхні біологічні процеси.
З'ясувалося, що окремо сіль і деякі амінокислоти, які зазвичай містяться в людському поті, тільки в комбінації збільшують апетит комарів.
"Ми вважаємо, що це може бути частиною причини, чому одних з нас кусають комарі набагато частіше, ніж інших", — сказав один з дослідників.
Колишній народний депутат, нині заступник голови наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко зізнався, чому часто стає об’єктом критики українців саме у соцмережі Facebook, передають Патріоти України. Сергій Лещенко стверджує, що у таких соцмережах, ...
У Чернівецькому ліцеї №5 «Оріяна» вчителька географії під час уроку, коли учень попросив перейти на українську мову, назвала його «скотиною». Інцидент відбувся, коли педагогиня розмовляла з класом російською мовою, попри державну вимогу щодо українсько...