Є загиблі та поранені: У Словаччині сталася аварія автобуса та поїзда з українцями (відео)

За словами журналіста Віталія Глаголи, кілька постраждалих перебувають у важкому стані. Серед постраждалих водій автобуса і водій поїзда, пасажири поїзда не постраждали.

Близько шостої вечора 27 червня поїзд Будапешт-Прага, в якому перебували громадяни України, зіткнувся з пасажирським автобусом. Виникла пожежа. Про це розповів журналіст Віталій Глагола в Telegram-каналі.

"Щонайменше п'ятеро людей загинули, ще п'ятеро постраждали. Кілька постраждалих перебувають у важкому стані", — написав журналіст.

Аварія поїзда EuroCity та автобуса фірми Arriva сталася у словацькому місті Нове Замки, на залізничному переїзді на Дворській дорозі.

На головній міжнародній трасі біля населеного пункту курсують експреси за маршрутом Будапешт-Братислава-Прага. Повідомляється, що в поїзді були українці.

"Серед постраждалих водій автобуса і водій поїзда. Ніхто з пасажирів поїзда не постраждав", — ідеться в публікації. Причини аварії невідомі, розслідування триває.

За даними словацьких ЗМІ з посиланням на Оперативний центр Рятувальної служби Словацької Республіки, на місці також працювали два рятувальні вертольоти. Щонайменше 6 людей загинули та 5 дістали поранення внаслідок аварії між поїздом і автобусом біля Нових Замків.

Повідомляється, що дорога абсолютно непрохідна, об'їзна дорога проходить трасою I/75. Триває вивезення зруйнованої частини автобуса. Рятувальники, ймовірно, все ще шукають уламки за допомогою собак.

За даними компанії Arriva, що володіє автобусом, за кермом перебував досвідчений водій, який за кермом із 1988 року. Йому 53 роки. Його відвезли в критичному стані. Усі постраждалі згоріли в автобусі.

Але відключень це не зупинить? Українців очікує підвищення тарифів на газ та світло - цього вимагає МВФ

неділя, 30 червень 2024, 11:01

Уряд України оновив меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ), який надасть фінансову допомогу у розмірі 8 млрд доларів. У одному з пунктів домовленостей є зобов'язання підвищити тарифи на газ та електроенергію для населення. Про те, коли це стан...

Окупанти вирішили зняти плитку в Донецьку, щоб вимостити тротуари в Маріуполі: Донеччани в істериці

неділя, 30 червень 2024, 9:48

Окупанти вирішили зняти тротуарну плитку в Донецьку, щоб вимостити нею майданчики та тротуари в Маріуполі. Дончани шоковані, адже цю тротуарну плитку в шахтарській столиці укладали до чемпіонату Євро-2012. Про це пише у своєму ТГ-каналі журналіст та бл...