"Єдине, що може зробити влада...": Політолог пояснив, чи можливе примусове повернення біженців в Україну

Політолог Віктор Бобиренко переконаний, що країни Європи ніколи не підтримають примусове повернення українських біженців до України. Таку думку він висловив в етері Еспресо, Патріоти України.

"Ніхто нікого силоміць з Європи повертати не буде. Хай не залякують українців з Європи. Європейці точно цього робити не будуть й ніколи не це не підуть. Єдине, що може зробити влада, це вплинути на європейські уряди, щоб вони припиняли виплати українським біженцям. До прикладу, щоб українці в Європі отримували лише виплати на дітей. Чоловікам з 18 до 60 років не виплачувати допомогу і це б, ймовірно, спонукало б їх повертатись до України. Втім, чоловіки собі спокійно можуть знайти роботу і забезпечувати себе й свою сімʼю. Тому, я не вірю в ефективність цього кроку від нашого МЗС", - пояснив Бобиренко.

За словами політолога, держава може спонукати українців повертатись до України, але відсоток охочих буде низьким.

"Можливо й вдасться якось спонукати повертатись українських чоловіків назад до України.Втім, я переконаний, що їх буде не багато. Тому про ефективність таких кроків від МЗС не йдеться", - додав він.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...