Єгипетська гробниця виявилася фальшивкою: Як аферисти розробили геніальний план ошуканства і втекли

Прокуратура Єгипту видала ордер на арешт групи злочинців, які розробили геніальну схему обману торговців старожитностями. Про це пише Ancient Origins, передають Патріоти України.

Правоохоронці спробували допитати підозрілу групу чоловіків у пікапі 15 лютого. Зухвалих шахраїв спіймали на гарячому на схилі пагорба в пустельній місцевості неподалік від історичного міста Ель-Хібе. Але банда підозрюваних здійснила втечу і встигла втекти до того, як їх вдалося спіймати.

Ель-Хібе зміцнене додатковими укріпленнями, збудованими воєначальниками та жерцями Амона, а фараон Шешонк I побудував у місті храм, присвячений богу Амону. Саме тут злочинці створили фальшиву гробницю, щоб ввести в оману торговців артефактами.

Поліція оглянула фальшиву єгипетську гробницю в Ель-Хібе, розглядаючи її як місце злочину. Всередині вони знайшли кілька статуй античного вигляду, розкиданих навколо ями глибиною 2 метри, закритої металевими воротами на болтах. Подальше дослідження виявило три кімнати з додатковими статуями.

Археологи з Міністерства туризму і старожитностей обстежили місце і дійшли висновку, що статуї та написи в трьох камерах фальшивої єгипетської гробниці були сучасними творіннями, а не старожитностями. Слідство вважає, що підозрювані сфабрикували гробницю як частину своєї змови з метою ошуканства торговців старожитностями.

План не спрацював: Суд визнав ухилянтом ексстудента духовного вишу, який сховався від ТЦК у машині

понеділок, 20 травень 2024, 11:56

Решетилівський районний суд Полтавської області визнав винним колишнього студента духовної колегії в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації і призначив три роки позбавлення волі. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані су...

Далекобійників не перевірятимуть? У Держприкордонслужбі розповіли про перетин кордону водіями

понеділок, 20 травень 2024, 11:50

Протести далекобійників, які частково перекривали трасу Київ-Одеса у суботу, 18 травня, могли стати причиною зміни рішення про сувору перевірку водіїв при перетині кордону. Звичайно, це лише припущення, але вчора, 19 травня, речник ДПСУ Андрій Демченко...