Єлисавета Топчанюк, яка змушена була виїхати з Криму, є багаторазовою чемпіонкою з велоспорту: Як дівчина з вадами слуху пробиває собі стежку життя

Журналісти поспілкувалися з татом дівчини, тому що спортсменка має вади слуху і не мала можливості відповісти на запитання.

Єлисавета ТопчанюкЗ 23 по 28 березня 2021 року в Анталії (Туреччина) відбувався Чемпіонат Європи з велосипедного спорту. Буковинка Єлисавета Топчанюк, членкиня збірної дефлімпійської команди України (велоспорт), заслужена майстриня спорту України, виграла там дві золоті та одну бронзову нагороду, передають Патріоти України.

Журналістка чернівецької газети Молодий буковинець поспілкувалася з татом дівчини, тому що спортсменка має вади слуху і не мала можливості відповісти на запитання.
"На спортивний велосипед моя дочка сіла в дев’ять років. Тоді я був тренером, а вона завжди була поруч. Зараз їй 22, вона багаторазова чемпіонка світу з велоспорту. Із Туреччини привезла дві золоті та одну бронзову медалі. На чемпіонаті було три види змагань: індивідуальні перегони на 28 кілометрів", - зазначив Сергій Топчанюк.
Єлисавета приїхала третя, вигравши бронзову нагороду. У спринті на 1000 метрів вона здобула перемогу. Групові перегони на 78 кілометрів вона теж виграла. Варто зазначити, що в згаданому чемпіонаті з велоспорту брали участь лише спортсмени, які мають вади слуху.
"Зараз Еліса є членкинею спортивного клубу "Інваспорт", де перебувають люди з інвалідністю", - зауважує батько.
У жовтні цього року Єлисавета буде брати участь у Чемпіонаті світу, який мав відбутись ще у 2020 році, але його перенесли через пандемії коронавірусу.
За словами батька, сім’я переїхала до Чернівців у 2014 році.
"Я і моя сім’я переїхала із Криму, коли Росія окупувала півострів. Я тісно співпрацював із тренерами Чернівців, тому ми обрали це місто, коли виїжджали з Криму", - каже чоловік.
Наприкінці 2019 року на чемпіонаті світу з велоспорту для спортсмені з вадами слуху у турецькому місті Газіантепі Єлисавета Топчанюк здобула у різних змаганнях три золоті та одну срібну медалі.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...