ЄС консолідовано запроваджує паспорти вакцинації: Неприщеплені українці незабаром стануть нев'їздними

Паспорта вакцинації введуть в ЄС з 15 червня

Єдиний для громадян всіх 27 країн Європейського союзу сертифікат здоров'я стане доступним з 15 червня. Документ міститиме інформацію про вакцинацію від COVID-19. Про це заявив єврокомісар, який відповідає за вакцинацію, Тьєррі Бретон, зазначають Патріоти України.

Як зазначив Бретон, сертифікат можна завантажити на смартфон або роздрукувати у паперовому вигляді.

"Він не буде обов'язковим, але авіакомпанії можуть вимагати", - сказав Бретон.

За його словами, документ з QR-кодом буде містити прізвище власника, дату народження, номер паспорта, а також відомості про те, чи він пройшов вакцинацію і яким препаратом, а також хворів він чи ні.

Цей сертифікат буде погоджено між державами-членами; європейські громадяни, які захочуть його отримати, повинні будуть запросити його у своїй країні. Його мета - "відновити рух, знайти нормальне життя" і "здатність рухатися без ризику для себе або інших", - сказав Бретон.

Нагадаємо, в кінці лютого лідери країн Європейського союзу домовилися про необхідність введення сертифікатів про вакцинації. Вони будуть введені протягом трьох місяців. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність надавати пільги для вакцинованих від коронавірусу людей, але не відразу.

У ВООЗ закликали країни не вводити так звані "COVID-паспорта". Проте, якщо в подальшому ситуація з доступністю і безпекою вакцин зміниться, такі документи можуть знадобитися, вважають в організації.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...