Євро-2020: Англія помстилася Хорватії за принизливу поразку на Мондеплі в Росії

Англія — Хорватія

У неділю, 13 червня, збірні Англії та Хорватії розпочали на знаменитій арені «Уемблі», яка прийме обидва півфінали і фінал, програму матчів Євро-2020, зазначають Патріоти України.

Євро-2020. Група D. 1-й тур

Англія — Хорватія — 1:0

Гол: Стерлінг (57).

Зуб на Луку Модрича і компанію у англійців був ще з літа 2018-го, коли хорвати в півфіналі ЧС-2018 вирвали у родоначальників футболу перемогу в овертаймі (2:1) і не дозволили «трьом левам» вперше з 1966 року зіграти у вирішальному матчі турніру.

З тих пір Англія і Хорватія двічі перетиналися в Лізі націй: зустріч в Рієці завершилася внічию — 0:0, а в Лондоні британці виявилися сильнішими — 2:1. Ось і в цій грі букмекери вважали явним фаворитом підопічних Гарета Саутгейта.

«Помсту» Англія розпочала з перших хвилин, але в двох епізодах гостей «Уемблі», заповненого на чверть, після небезпечних ударів Фодена і Філліпса врятували штанга і голкіпер. Але з часом хлопці Саутгейта зменшили запал біля воріт Ліваковича, і хорвати все частіше стали навідуватися до володінь «трьох левів». Щоправда, теж без особливого успіху. У підсумку аж один удар в створ на дві команди за перші 45 хвилин гри.

І все ж незабаром після відновлення гри англійці знайшли свій шанс: Стерлінга вивели на ударну позицію, і форвард «Манчестер Сіті» зміг «пробити» Ліваковича, забивши свій 15-й м'яч за національну команду. У підсумку гол одоклубника Зінченка виявився для господарів поля переможним.

Збірна Англії продовжила свою традицію не програвати на «Уемблі» поєдинки великих турнірів, а ось хорвати вперше оступилися в стартовій грі на чемпіонатах Європи (раніше у «картатих» було чотири перемоги і нічия).

До речі, півзахисник збірної Англії Джуд Беллінгем, який на 82-й хвилині замінив Кейна, в 17 років і 349 днів став наймолодшим футболістом в історії фінальних турнірів чемпіонатів Європи.

Нагадаємо, що в другій грі в квартеті D збірна Шотландії 14 червня зіграє в Глазго з командою Чехії.


В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...