Євро-2020: Букмекери спрогнозували переможця, також визначили, хто піде далі, Україна чи Росія

Збірна Англії є абсолютним фаворитом букмекерів

Минуло довгоочікуване жеребкування фінальної частини Євро-2020. Збірні розбилися на 6 груп, з яких далі будуть "вилуплюватися" учасники плей-офф. Сайт "Терикон" проаналізував всі з урахуванням букмекерських коефіцієнтів, зазначають Патріоти України.

Букмекери вже оприлюднили коефіцієнти на перемогу в турнірі для всіх його учасників. Спираючись на ці цифри, ми розставили 6 груп фінальної стадії в порядку зменшення сумарного коефіцієнта їх учасників - від найлегшої до найскладнішої.

Група С (сумарний коефіцієнт - 1177.0)
Голландія - 8.0, Україна - 67,0, Австрія - 101.0, переможець шляху D - 1001.0 (середній коефіцієнт для Білорусі - 501.0, Косово - 501.0, Північної Македонії - 1001.0 та Грузії - 2001.0)

Більш ласкавого варіанту жеребкування для України складно було уявити. З третьої і четвертої корзини в нашу групу прийшли найслабкіші. Хоча назвати їх такими вже подарунками долі язик не повертається. Австрійці, наприклад, дуже впевнено посіли друге місце в групі з рівним складом, без питань випередивши Словенію та Північну Македонію. А Косово мало не створило сенсацію, створивши реальну загрозу для чехів і чинячи опір до останнього туру.

Саме Косово виглядає найсильнішим серед четвірки команд, що йдуть по шляху D від Ліги націй. Хоча там теж може скластися по-різному і нашим суперником, дивись, виявиться Білорусь. А ще ж існує досить примарний варіант, що в групу С потрапить Румунія. Але при будь-яких розкладах, кращого Україна отримати не могла. І в її нинішньому стані просто зобов'язана виходити в плей-офф начисто, разом з Голландією.

Група D (сумарний коефіцієнт - 508.0)
Англія - 5.0, Хорватія - 26.0, Чехія - 151,0, переможець шляху С - 326.0 (середній коефіцієнт для Сербії - 101.0, Норвегії - 201.0, Ізраїлю - 501.0 і Шотландії - 501.0)

На даний момент англійців букмекери вважають найбільш імовірними переможцями всього Євро-2020. Справді, їх веселий результативний футбол у відбірковій групі вразив всіх. Їх вихід з фінальної групи Євро - не питання, нехай навіть їх суперники - фіналісти останнього чемпіонату світу (Хорватія) і команда, яка завдала команді Гарета Саутгейта єдиної поразки в цьому році (Чехія).

Буде дуже цікаво, якщо сюди ж з шляху З Ліги націй потрапить Сербія - а це ж найбільш ймовірний варіант. Тоді боротьба за друге місце придбає нечувану принциповість - з хорватами серби в будь-якому випадку грають на межі можливостей. Можна припустити, що інтрига в цій групі буде закручена до межі, і остаточно по місцях всіх розставлять тільки останні хвилини останніх матчів.

Група В (сумарний коефіцієнт - 419.5)
Бельгія - 6.5, Данія - 81,0, Росія - 81,0, Фінляндія - 251.0

Можна сказати, що Росії пощастило. Втім, можна сказати, що пощастило і Данії - коефіцієнт у неї рівно такий же, як і в росіян, і об'єктивна сила приблизно така ж. Але ось кому пощастило найбільше, так це Бельгії - вона потрапила в компанію, де всі суперники очевидно поступаються їй в класі. Це було наочно підтверджено її недавньою перемогою над Росією у відбірковій групі з рахунком 4:0.

Пощастило Фінляндії? Питання відносне. З одного боку, у всіх учасників групи рейтинг істотно вищий, аніж у фінів. З іншого боку, така ситуація виникла б у дебютанта Євро в будь-якій з можливих комбінацій. І, визнаємо чесно, могло бути гірше. А ось маючи суперниками Данію і Росію, фіни отримують можливість зачепитися за очки. У такому суперечливому і непередбачуваному турнірному середовищі сенсація вельми вірогідна.

Група Е (сумарний коефіцієнт - 353.0)
Іспанія - 9.0, Польща - 67,0, Швеція - 101.0, переможець шляху В - 176.0 (середній коефіцієнт для Боснії - 151,0, Словаччини - 151,0, Ірландії - 151,0, Північної Ірландії - 251.0)

Шлях В Ліги націй вийшов дивно рівним за складом - шанси всіх його учасників букмекери вважають фактично рівними. Кожна з команд гідно проявила себе у відбірковому турнірі, кожна до останнього туру претендувала на вихід до фінальної частини. Хто б з них не поповнив в результаті групу Е, він зможе поборотися якщо не з Іспанією, то з Польщею - і вже в будь-якому випадку, зі Швецією.

Іспанці вважаються безумовними фаворитами групи, і взагалі, у букмекерів вони - в шістці головних претендентів на титул. Але часи блискучої "фурії Роха" давно позаду, і зараз гра цієї команди не так вже вражає. Плюс, якісь дивні речі навколо приходу/ відходу Луїса Енріке. Загалом, не буде нічого особливо дивного, якщо Іспанія втратить в групі несподівані бали. Можливо, саме тут розгорнеться найзапекліша боротьба.

Група F (сумарний коефіцієнт - 309.0)
Франція - 7.0, Німеччина - 9.0, Португалія - 17.0, переможець шляху А - 276.0 (середній коефіцієнт для Ісландії - 151,0, Румунії - 201.0, Угорщини - 251.0 і Болгарії - 501.0).

Цю компанію поквапилися охрестити "групою смерті" - хоча за сумою букмекерського коефіцієнту є група і більш "смертельна". Але все-таки, коли разом збираються відразу 3 півфіналіста попереднього чемпіонату Європи - це, безумовно, вражає. Тоді переможцями стали, нагадаємо, португальці. Зараз вони в компанії - лише треті, за прогнозами букмекерів. Але це нічого не означає. У суперечці трьох таких націй будь-яка може втратити море очок - як карта ляже.

Четвертий учасник, хто б ним не виявився, приречений на роль безпросвітного аутсайдера, і третє місце в групі для нього стане величезною удачею. Багато хто вважає, що це буде Ісландія, хоча насправді, це вже не така запальна команда, якою була 4 або 2 роки тому. У Румунії і особливо Угорщини є дуже непоганий шанс перемогти в дорозі А Ліги націй і прорватися на Євро.

Група А (сумарний коефіцієнт - 240,0)
Італія - 11.0, Швейцарія - 67.0, Туреччина - 81,0, Уельс - 81.0

А ось і найскладніша група, на думку букмекерів. У всякому разі - група з найвищим сумарним коефіцієнтом. Хоча рівною її ніяк не назвеш. Збірній Італії в її нинішньому задерикуватому форматі тут начебто все сприяє. При всій повазі до всіх трьох її суперникам, вони не повинні перешкодити їй посісти перше місце. Всі, крім турків, пройшли у фінальну стадію без проблем, а Уельс взагалі лише дивом сюди просочився. У кожного з трьох конкурентів італійців є свої аргументи - але все-таки швидше за все, вони пред'являть їх в суперечці між собою, а не з лідером групи, якого букмекери відносять до числа головних фаворитів турніру.

А ось так званий "турнір трьох" за друге місце обіцяє бути вельми цікавим. Сили Швейцарії, Туреччини та Уельсу приблизно рівні, і вони будуть із захватом виривати очки один в іншого. У підсумку, той, хто займе в цій суперечці третє місце теж матиме хороші показники і теж пройде в плей-офф.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...