"Євробачення" - наше. Наступні - Крим і Донбас": Як мережа відреагувала на перемогу Kalush Orchestra

Український реп-колектив Kalush Orchestra у ніч із 14 на 15 травня став переможцем грандіозного міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022, який проходив у італійському місті Турин. Для України ця перемога стала знаковою і ще раз продемонструвала підтримку світової спільноти у такий тяжкий для нашої країни час. Єврофани з усього світу вітали та продовжують вітати українців із першим місцем, передають Патріоти України.

Інтернет-користувачі з України, у свою чергу, дякують Kalush Orchestra за їх заклик зі сцени Євробачення врятувати Маріуполь та "Азовсталь", незважаючи на ризик бути дискваліфікованими. "Сказали про найболючіше, про найголовніше. Пишаємося вами", – писали коментатори.

Висловлювання зі сцени про війну в Україні могло стати для організаторів приводом виключити Україну з конкурсу за крок до перемоги. Під час голосування в мережі зросла напруга – користувачі гадали: дискваліфікують Kalush Orchestra за їхню сміливість та людяність чи ні. Водночас, коментатори зазначали, що результати для українців будуть не такі важливі, як вчинок фронтмена групи Олега Псюка. Привернути увагу громадськості до дійсно важливої теми – це вже велика перемога для країни.

"Дякую за Маріуполь та "Азовсталь". Ви найкращі", "Якщо Європа нас дискваліфікує – гріш ціна такій Європі", "Слова в кінці такі важливі і такі необхідні. Дякую, що сказали їх", "Сльози на очах від гордості ", "Для нас вони перемогли своїм вчинком", "Україна – це країна сміливих людей", "Ризик дискваліфікації виявився для них менш важливим, ніж заклик до багатьох мільйонів врятувати Азов і Маріуполь", "Вчинок справжніх людей", – залишали коментатори в Facebook, Instagram та на YouTube.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...